Apple’dan ‘Dünya Emoji Günü’ Kutlaması

Share

Teknoloji devi Apple, teknolojinin getirdiği yeniliklere tabii ki kayıtsız kalmıyor ve Dünya Emoji Günü’ne özel hazırladığı yeni emojilerini halkın hizmetine sunuyor.

18 Temmuz Dünya Emoji Günü ve Apple firması da bu önemli(!) güne kayıtsız kalmayarak iOS, macOS ve tvOS platformları için yepyeni emojilerini tanıttı. Yeni emojilerin Eylül ayında az önce saydığımız platformlar için kullanılabilir olacağı da açıklandı.

Dünya Emoji Günü nedir?

Emoji’ler bildiğiniz üzere artık hayatımızda büyük bir yer edinen ve ikili diyalogların önüne dahi geçmeyi başararak, iki kişi arasında anlamsız görsellerle iletişim kurulabilmesine olanak tanıyan küçük görseller.

Bundan birkaç yıl önce kendilerinden daha masum olan halleri için “Smiley” tanımı kullanılsa da, Emoji adı altında cihazlara sürülen uygulama nedeniyle adları bir anda Emoji haline geldi. Kısacası bildiğimiz gülen, sinirlenen, ağlayan, gülmekten gözünden yaşlar akan surat ifadelerine Emoji diyoruz.

Sonuç olarak da birkaç ay önce Emoji’ler için bir sinema filmi çekileceğinin açıklanmasının ardından şimdi de Dünya Emoji Günü ilan edilmesini garip karşılamamak gerekiyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...