Daha fresh gözükmenin 8 yolu

Share

Yaşımız ilerledikçe, cildimiz daha az yağ üretir. Bu nedenle cildinizi daha da kuru gösterecek bazı toz pudra ve fondötenlerden uzak durmanızda fayda var.

Kurutan toz pudralardan uzak durun
Yaşımız ilerledikçe, cildimiz daha az yağ üretir. Bu nedenle cildinizi daha da kuru gösterecek bazı toz pudra ve fondötenlerden uzak durmanızda fayda var. Bunlar yerine, hafif yapılı, nemlendiricili ve aydınlatıcı etkisi olan fondötenleri tercih ederseniz, cildiniz kesinlikle yaşınızdan daha azını söyleyecektir.

Dudaklara dolgunluk gerek
En dolgun dudakların bile yaşlandıkça hacmini kaybettiği inkar edilemez bir gerçek. Koyu, mat rujlar (ne kadar moda olsa da) maalesef bu gerçeği öne çıkarır. Daha açık ve parlak tonlarda uygulayacağınız bir ruj ya da gloss, dudaklarınızın daha taze, yumuşak ve dolgun gözükmesini sağlar.

Tarzınızı karıştırın
Üzerinizdeki her şeyin uyumlu olduğu günler çok geride kaldı! Daha genç bir imaj yakalamak için görünümünüze ‘beklenmedik’ bir şey katın. Bu dağınık bir saç, basit bir ceket ya da bir davet kıyafetiyle düz ayakkabı giymek olabilir. Emin olun, bu konuda biraz hayal gücü, sizi hayal kırıklığına uğratmayacak, size daha enerjik bir tarz sağlayacaktır.

Mükemmel sütyeninizi bulun
Yıllardır vücudunuza en uygun sütyen çeşidini giydiğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Tavsiyemiz, sayılara ve harflere takılmadan, bazı iç çamaşırı mağazalarında bulabileceğiniz bir ‘profesyonel’den yardım almanız. Sizin için mükemmel bir sütyen, göğsünüzü daha yüksek bir seviyede gösterirken aynı zamanda size daha uzun ve ince görünümlü bir bel kazandırmalıdır.

Saçlarınızı sık sık nemlendirin
Yıllar boyu saçınıza uygulanan bir çok ısıl ve kimyasal işlem, herhangi bir bakım uygulamadığınızda saçınızın (ve de sizin) yıpranmış gözükmesine yol açabilir. Bunu önlemek için, periyodik bakımlarınızın dışında, saçınıza anında nem ve ışıltı veren, durulanmayan saç kremlerini günlük hayatınızdan eksik etmemekte fayda var.

Kalçalarınızı da daha genç gösterebilirsiniz
Yıllar ilerledikçe tek sarkan yer yüzümüz olmuyor maalesef! Kalça da yaşla birlikte sarkmaya oldukça eğilimli bir kısım. Bunun için kendinize uygun jean pantolonu seçerken etiketini kontrol edip en az %2 likra gibi esnek bir maddeden yapıldığına emin olun. %98’den fazla pamuk içeren pantolonlar, giyer giymez düzelmeyecek şekilde esner ve vücut hatlarınıza destek vermez.

Kapatıcı (concealer) ile ışıltı yakalayın
Kapatıcıları sadece göz altı torbalarınızı ya da morluklarınızı kapatmak zorunda değilsiniz. Gözünüzün iç ve dış köşelerine, burun deliklerinizin dış kısmına ve hatta dudak çizginize az miktarda kapatıcı uygularsanız yüzünüzün daha kalkık ve taze görüneceğini unutmayın!

Saçınızın rengine dikkat edin
Marjinal ve parlak renkler elbette hoş. Ancak genç gözükmek için pek de iyi bir seçim sayılmaz. Ayrıca aşırı ve sık röfle yaptırmak da saçınızın doğal tonlarından sizi tamamen uzaklaştıracağı için olduğunuzdan daha yaşlı gözükmenize yol açabilir. Öte yandan çok koyu boyalı saç da doğal gözükmez. Bu durumda en iyisi, saçınızı hafif ışıklarla hareketlendirmeniz ve doğal rengine yakın tonlarda boyamanız.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...