Google Glass’ın Yeni Versiyonu Satışa Sunuldu

Share

İlk çıktığı zamanlarda herkesin büyük bir heyecanla karşıladığı ve yeni bir dönemin başlangıcı olarak gördüğü Google Glass, zaman içerisinde popülerliğini yitirdi. Birçok mekanda yasaklanmasıyla gündeme gelen gözlüğün yeni bir sürümünün gelmemesi ve yazılım anlamında da yeterli desteğin sunulmaması, Google Glass’ın tarihe karıştığı düşüncesini akıllara getirdi. Ancak Google beklenmedik şekilde yeni bir Google Glass piyasaya sürerek projenin rafa kaldırılmadığını herkese göstermiş oldu. Fakat maalesef geliştirilen bu yeni sürüm, tüketicilere hitap etmiyor.

Bilindiği üzere Google son yıllarda Google Glass’ın şirketlerde kullanımını sağlamak için büyük bir çaba gösteriyor. Büyük kuruluşlarda ve özellikle de kuruluşların üretim bandında üretimi kolaylaştıran Google Glass’ın gelişimi için GE Aviation isimli şirketle bir süredir ortaklık yürütüldüğü biliniyor. Yeni Google Glass Enterprise Edition işte tam olarak bu alanda çalışanlar için geliştirilmiş durumda. Üretim bandında kullanılan Google Glass sayesinde çalışanlar yaptıkları işle ilgili bilgileri anında görebiliyor. Ellerinde malzemeler varken bile gözlük sayesinde her bilgiye kolayca ulaşabiliyor. GE Aviation, Google Glass’ın iş verimliliğini yüzde 12 seviyesinde artırdığını belirtiyor.

Sonuç olarak Google’ın geliştirdiği yeni sürüm tamamen iş odaklı. Bu da Google’ın son kullanıcıdan ziyade Google Glass’ı tamamen iş alanına yönelttiği düşüncesini akıllara getiriyor. Gelecekte herkesin kullanabileceği bir Google Glass’ın gelip gelmeyeceğini merakla bekliyoruz.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...