iPhone 7 İle Çektiği Fotoğraflar Sayesinde Ünlü Oldu

Share

Fotoğrafçılık büyük ilgi gören sanat dallarından biri. Fakat başarılı kareler çekmek için pahalı ve ağır fotoğraf makineleri almaya hiç gerek yok. Aksine şimdiye kadar defalarca örnekleriyle karşılaştığımız üzere akıllı telefonlarımız da şahane fotoğraflar çekmemizi sağlayabiliyor. Önemli olan tek şey ise fotoğrafçının marifeti. Filipinlerde yaşayan Francis Olarte‘nin hikayesi de tam olarak bu söylediğimizi kanıtlayacak cinsten.

Durumu kısaca özetlemek gerekirse, Francis Olarte’nin hikayesi Instagram’a dayanıyor. Singapur’da yaşayan genç adam iPhone 7 ile çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyor.

Çektiği başarılı fotoğraflar da her geçen gün daha fazla insanın ilgisini çekiyor. Yeğeni Ava ile vakit geçiren adam onun havuzdaki keyifli anlarını ölümsüzleştirmeye karar veriyor. Çektiği fotoğrafı ise kendi Instagram hesabı üzerinden paylaştı. Onun bu başarılı karesi Apple‘ın dikkatini çekince işler değişti. Fotoğrafın çok beğenilmesinin ardından bu kare “iPhone ile çekildi” reklamlarında kullanıldı. Bu sayede Francis Olarte’nin fotoğrafı dünya genelinde reklam panolarını süslemeye başladı. Bu başarılı fotoğraf Şangay, Bangkok, Londra, Malezya, Hindistan, Milan ve Toronto gibi bölgelerde kullanılıyor.

Bu gelişmenin ardından Francis’in bir fotoğrafının daha Apple tarafından aynı şekilde kullanıldığı ortaya çıktı. Francis Olarte’nin fotoğraflarına buradan erişebilirsiniz.

Mashable, Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...