Yüz Şeklinize Uygun Makyaj İpuçları

Share

Makyaj yaparken deneysel bir çalışma yapıyormuş gibi hissederiz, eğleniriz ve kurallara bağlı kalmak istemeyiz. Ama uzmanlardan edindiğimiz bilgiler, yüz şeklimize uygun makyaj yapmak konusunda bir fikir vererek daha iyi görünmemize yardımcı olur.

1- Oval yüz

En orantılı olan yüzdür. Bu yüzden standart makyaj uygulamaları yapılır. Kalın ve yumuşak makyaj fırçasının yardımıyla, bronzlaştırıcıyı şakaklardan başlayarak yüzünüzün ortasına doğru indirin. Aynı fırçayı kullanarak hafif dokunuşlarla şakaklardan başlayarak elmacık kemiklerinde bitecek şekilde allık uygulayın. Aydınlatıcıyı ince bir fırça yardımıyla şakaklara, kaş kemiğine ve burun kemerine ve çenenize uygulayın.

Oval Yüz

2- Dikdörtgen Yüz

Dikdörtgen yüzler, enine göre iki kat boyu olan yüzlerdir. Dikdörtgen yüzlerin daha orantılı görünmesini sağlamak için yüzün boyunu vurgulamaktan kaçınmalısınız. Buna ek olarak kemik yapısının, enini daha geniş gösterecek makyaj teknikleri uygulamalısınız.

Dikdörtgen yüzlerde bronzlaştırıcı, alnın üst kısmındaki saç çizgisinin etrafına, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru, çene hattından başlayarak boyun kısmına kadar uygulanmalıdır. Burun kemiğinin kenarlarına da uygulanabilir. Pudra, yüz genişliğini arttırmak için elmacık kemiklerinden geriye ve aşağı yöne doğru uygulanmalıdır. Elmacık kemiklerinin üst kısmına, şakakların arka kısmına, kaş kemiğine ve burnun ucuna aydınlatıcı uygulayabilirsiniz. Alnınıza ve çenenize aydınlatıcı uygularsanız yüzünüz daha da uzun görünür.

Dikdörtgen Yüz

3- Kalp Yüz

Kalp yüze sahip olanlar, bronzlaştırıcı yardımıyla kolay bir şekilde orantılı yüze sahip olabilir. Kalp yüzde, genellikle elmacık kemikleri belirginleştirilir.

Alnın üst kısmından başlayarak şakaklara ve ordan da elmacık kemiklerine doğru bronzlaştırıcı veya kontür uygulayın. Pudrayı, burnun iki parmak yanından başlayarak, elmacık kemiklerinizin de üstünden geçerek kulaklarınıza doğru uygulayın. Burun kemerinizde, yanaklarınızın çıkık olduğu noktalarda, kaş kemiğinizin altında ve çene hattı çizginizde aydınlatıcı uygulayabilirsiniz.

Kalp Yüz

4- Yuvarlak Yüz

Yuvarlak yüz, genç görünüm yaratırken aynı zamanda biraz köşeli bir görünümdür.

Yüzün tüm dış kısmına ve elmacık kemiklerinin altına bronzlaştırıcı uygulayın. Pudrayı, burnun iki parmak yanından başlayarak elmacık kemiklerinizin de üstünden geçerek kulaklarınıza doğru uygulayın. Bu uygulama yüzünüzdeki yuvarlak görünümü kıracaktır. Burun kemerinizde, yanaklarınızın çıkık olduğu noktalarda, kaş kemiğinizin altında ve çene hattı çizginizde aydınlatıcı uygulayabilirsiniz.

Yuvarlak Yüz

5- Kare Yüz

Kare yüz şeklinde, daha yumuşak hatlar yakalamak için kontür uygulamalısınız.

Öncelikle şakaklara ve çene bölgesine kontür uygulamalısınız. Doğal bir görünüm yakalamak için yumuşak bir fırça kullanmalı ve fırçayı yukarı doğru uygulamalısınız. Daha sonra yanağınıza pudra uygulayın ve çenenizde kalan boşlukları bronzlaştırıcı ile kapatın. Son olarak yanak ve şakak bölgesindeki çıkık kısımları aydınlatıcı ile “C” şeklinde aydınlatın.

Kare Yüz

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...