Elon Musk ve Mark Zuckerberg Yapay Zeka Konusunda Tartıştı

Share

Teknoloji dünyasının yakından tanıdığı iki isim Elon Musk ve Mark Zuckerberg Twitter’dan yapay zeka konusunda ilginç bir tartışmaya start verdi.

Teknoloji dünyasının iki önemli ismi gelişen teknoloji üzerine farklı yorumları ile start alan tartışmaları ile gündemde.

Bir tarafta Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk diğer tarafta sosyal medya devi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg…

Tartışmanın konusu ise son dönemde sıkça gündeme gelen yapay zeka ve toplumumuzu ne yönde etkileyeceği.

Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yapay zekadaki gelişmelerden endişe duyduğunu ifade etmişti.

Musk aynı açıklamasında, ABD’de yapay zekayı nelirli sınırlar içerisinde tutacak kanunlar çıkarılması gerektiğinin altını çizmiş, bunun yapılmamasının insan medeniyetinin geleceği için önemli bir risk taşıdığını söylemişti.

Bir anda teknoloji dünyasının ve sosyal medyanın gündemine oturan tartışma tam bu noktada çıktı.

Facebook’un kurucusu, Elon Musk’ın röportajını izlediğini ve gelişen teknolojisiyle ilgili korku tacirliğinden yorulduğunu söyledi.

Zuckerberg aynı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yapay zeka konusundaki görüşlerim son derece net: İyimserim. Kıyamet senaryosu uyduranları anlamıyorum.”

Musk ise Zuckerberg’in bu çıkışına kişisel Twitter hesabı üzerinden yayınladığı bir mesaj ile cevap verdi.

Musk, Twitter’da yayınladığı mesajında “Mark ile bu konu hakkında daha önce konuşmuştum. Bu konuya olan hakimiyeti oldukça kısıtlı” ifadelerini kullandı.

NTV

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...