Xiaomi Mi 5X Resmi Olarak Duyruldu

Share

Hakkında bugüne kadar bir çok bilginin internete sızdırıldığı Xiaomi Mi 5x resmiyet kazandı. İşte Xiaomi’nin yeni akıllı telefonunun özellikleri.

Resmiyet kazanan Xiaomi Mi 5X akıllı telefon, bu güne dek internetteki sızıntı haberlerinin belirttiği özellikleri doğruladı bu nedenle herhangi bir sürpriz getirmedi. Mi 5X’in 5.5 inç büyüklüğünde ve Full HD çözünürlükte ekranı, 4GB RAM, Snapdragon 625 yonga seti, 64GB dahili depolama alanı ve arka kısımda Xiaomi Mi 6’da kullanılanla aynı çift 12MP kamera bulunuyor.

Xiaomi, Mi 5X ayrık anten tasarımı ve pürüzsüz parmak izi bırakmayan bir kaplamaya sahip olması dikkat çekiyor.

Xiaomi Mi 5X, Android 7.1.1 Nougat tabanlı yeni MIUI 9 güncellemesi ile birlikte geliyor. Bu da, Xiaomi, dahili Image Search, Smart Assistant, yeni bir dosya sistemi ve çok daha fazlası gibi pek çok iyileştirme getirdiğini gösteriyor.

Pil kapasitesi, verimli yonga seti göz önüne alındığında yeterli performans verebilecek 3.080mAh kapasiteye sahip.

Mi 5X ayrıca, DHS Ses Kalibrasyon Algoritması ile yüksek kaliteli ses çıkışı ve kulaklıklarla gelişmiş kalitesi için bağımsız bir ses yükseltici ile birlikte geliyor. Xiaomi’nin en son akıllı telefonu, 155.4×75.8×7.3mm ölçülerinde ve 165 gram ağırlığında.

Xiaomi Mi 5x’in 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanına sahip versiyonu Siyah, Altın ve Gül Altın renk seçenekleri ile 1.499 Yuan yaklaşık olarak 220$ / 190€ fiyat etiketine sahip olacak. Akıllı telefon 1 Ağustos günü saat 10’da Çin’de satışa sunulacak ve ön sipariş için kayıtlar açık durumda.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...