WhatsApp, Rakamlarla Göz Dolduruyor

Share

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, başarılarına bir yenisi daha ekledi.

WhatsApp tarafından yapılan açıklamaya göre uygulama günlük 1 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Aylık aktif kullanıcı sayısının 1,3 milyar olduğunu açıklayan WhatsApp, bir günde 55 milyar mesajın gönderildiğini ifade etti.

WhatsApp

Bir günde 4,5 milyar fotoğrafın ve 1 milyar videonun paylaşıldığını belirten WhatsApp, dünya genelinde 60 farklı dile destek verdiğini dile getirdi. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg bu yılın şubat ayında yaptığı bir açıklamada dünya üzerinde her 7 kişiden birinin WhatsApp kullanıcısı olduğunu belirtmişti. Facebook’un bünyesine katılmasıyla kullanıcı sayısını artıdan WhatsApp, geçtiğimiz yılbaşı gecesinde 63 milyar mesajın atıldığını aktarmıştı. Bu arada hatırlatmakta yarar var. Facebook Messenger’ın aylık aktif kullanıcısı sayısı 1,2 milyar, Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısı ise 2 milyar. Günlük 1 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşan WhatsApp önümüzdeki günlerde sunacağı yeni güncellemelerle bu sayıyı daha da artırması bekleniyor.

Log

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...