Dünyanın En Zengini Amazon Kurucusu Jeff Bezos

Share

Amazon hisselerinin aniden yükselmesi sayesinde Amazon kurucusu Jeff Bezos, şirketin kazanç raporu öncesinde dünyanın en zengin insanı olarak tahtın sahibi oldu.

Bu sayede 2013 yılından beri en zengin olan Microsoft ve Bill & Melinda Gates Vakfı kurucusu Bill Gates zirveyi kaybetti.

Bezos 89 milyar dolarlık servetle, 90 milyar dolarlık servete sahip Gates’i takip ederken, Amazon hisselerinin aniden yükselmesiyle serveti 90 milyar dolar barajını aştı. Amazon’un hisse başı değeriyse 15 doları gördü. Böylece Bezos, son 30 yılda en zengin insan olma ünvanını elde eden altıncı kişi oldu. Amazon kurucusunun bu milyarlar listesine 20 yıl önce girmiş olduğunu da not olarak düşelim.

Bu durum, 1994 yılında kurulan ve e-ticaret ile bulut servisleriyle adından söz ettiren Amazon’un ne kadar büyüdüğünün de önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Amazon Web Services ve dijital asistan Alexa ile de hız kazanan şirketin gelirlerinin yıldan yıla yüzde 22’lik artık göstermesi bekleniyor.

Shiftdelete

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...