Twitter Sıfır Çekti

Share

Twitter kullanıcı tabanı hiç olmadığı kadar kötü durumda. Şirket, sunduğu ikinci çeyrek raporunda tabiri caizse sıfır çekerek hiç de iyi bir tablo çizmedi.

2017 yılına büyük ümitlerle başlayan ve başlangıçta güzel bir tablo çizen Twitter, pek de iyi gözükmeyen bir ikinci çeyrek raporu ile hayal kırıklığı yarattı. İşte, Twitter ikinci çeyrek raporunun detayları.

Twitter yeni kullanıcı elde edemedi

Son çeyrek gelirlerini paylaşan Twitter, toplamda 328 milyon kullanıcı açıkladı. Öte yandan bu rakamın ilk çeyrekte açıklanan kullanıcı sayısıyla aynı olması adeta şok etkisi yarattı. Analistlerin 4 milyon yeni kullanıcı kazanmasını beklediği platform ciddi bir sorunla karşı karşıya.

Diğer taraftan Wall Street’in gelir beklentilerini aşabilen Twitter, 574 milyon dolar gelirden hisse başına 12 cent kar elde etti. Wall Street ise sadece 537 milyon dolar gelir beklentisi içerisindeydi.

Günlük aktif kullanıcı sayısını geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12 arttıran Twitter, günlük net aktif kullanıcı sayısını ise vermekten kaçınıyor. Yine de kullanıcı tabanının genişlememesi büyük bir sorun olmaya ve yatırımcıların gözünü korkutmaya devam ediyor. Bu rapor sonrasında şirket hisselerinin yüzde 6 oranında gerilediğini de belirtelim.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...