Xiaomi Hızla Büyüyor

Share

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin genişleme operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Son gelen haberlere göre firma, 1 milyar dolar daha yatırım yapacak.

Firma tarihinin en iyi çeyreğini 2017 yılının Nisan-Haziran ayları arasında geçiren Xiaomi, dünya çapında toplamda 18 bankayla ortak bir sözleşme imzaladıklarını ve 1 milyar dolar kredi çekilerek yatırım yapılacağını açıkladı.

1 milyar dolar nereye harcanacak?

Deustche Bank ile birlikte Avrupa’nın birkaç ülkesi, Hindistan, Çin, Hong Kong ve Orta Doğu’da yer alan bazı bankalarla imzalanan anlaşmayla, 1 milyar dolar kredi çekilerek Çin dışındaki ülkelerde yeni mağazalar ve fabrikalar kurulacak.

2014 yılında en değerli girişim olarak gösterilen Xiaomi, hızla büyümesine rağmen bugüne kadar Çin dışındaki pazarlarda gerçek anlamda var olmak için bir hamle yapmamıştı. Bu durum yeni anlaşmayla birlikte yavaş yavaş değişeceğe benziyor.

Hindistan’da da oldukça popüler olan Xiaomi marka akıllı telefonlar sayesinde firmanın bu ülkede önümüzdeki iki yıl içerisinde 100 yeni mağaza daha açacağını belirtmemiz gerekiyor.

Yine de 1 milyar dolarlık kredinin tam olarak nereye harcanacağı konusunda bir açıklama yapılmış değil. Bu yüzden de çeşitli spekülasyonları dinlemek yerine firmanın izleyeceği yolu takip etmek daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Shiftdelete

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...