Başarmak İçin Bu Önerilere Kulak Verin

Share

İş yaşamınız boyunca kariyeriniz adına aldığınız en iyi tavsiyeyi düşünün. Okulda, yüksek lisans programında ya da patronunuzdan öğrendiğiniz bir şey miydi? Tavsiyeler her zaman işe yaramayabilir ya da faydasından çok zarar getirebilir. Sizin için hazırladıklarımızsa kariyerinizde patlama yaratabilecek cinsten.

SIRADIŞI DUYGUSAL OLGUNLUĞUNUZU MAKSİMİZE EDİN.
Duygusal zeka; iş yaşamınızın seyri açısından her anlamda geliştirmenizin en önemli olduğu alandır. Şirketler entelektüel ve olgun çalışanlarını farklı bir yere yerleştirirler. Bunu iş yaşamının sadece rakamlardan ve raporlardan ibaret olmadığını çok iyi bildikleri için yaparlar. Çalışanların olgunluk seviyeleri, duygusal zekaları özellikle kriz anlarında, anlaşmazlıklarda ve stres zamanlarında işin doğru ilerlemesini sağlar.

KARŞINIZDAKİYLE AYNI TARAFTA OLDUĞUNUZU DÜŞÜNEREK İLİŞKİLERİ YÜRÜTÜN.
İlişkileri yürütmek, müzakere etmek kavramlarından ne anladığınıza bir bakalım. İkna turları, anlaşmazlıklar ilk aklınıza gelenler olabilir. Çünkü size müzakere bir masaya oturmuş iki kişinin birbiri yenme mücadelesi olarak verildi. Oysa tek taraflı kazanım olamaz. İş birliklerinin, geliştirici projelerin maksimum faydayı sağlayacağını aklınızdan çıkarmayın. Ancak böyle gerçek bir gelişim ve katma değer sağlanabilir.

PATRONUN VEYA ŞİRKETİN AKIL YAPISINI ÖĞRENİN VE BENCİL YAKLAŞIMINIZI TERK EDİN.
Size ironik gibi gelebilir ama kendinizle ilgili endişeler taşımaktan, kişisel kariyerinize odaklanmaktan vazgeçtiğiniz, patronunuzun ya da şirketin gelişimi için hareket etmeye başladığınız anda herşey değişecek. Özellikle de sizin kariyeriniz. Bu şekilde hareket etmek en doğru kararları vermenizi, veriminizi artırmanızı sağlayacak. Ancak şirketiniz iyi olursa sizin de iyi olacağınızı bileceksiniz.

DEĞERİNİZİ KANITLAYIN VE BUNU GÖSTERMEK İÇİN NOKTALARI TAMAMLATIN.
Elbette işinizi iyi yapacaksınız. Çok çalışacak ve karşılığında hak ettiğiniz terfiyi, maaş artışını elde edeceksiniz. Ancak patronunuz sizin gelişiminizi, şirket için öneminizi fark edemeyecek kadar meşgul olabilir. Bu durumda gerekli yerlerde katkılarınızla ilgili doneleri patronunuzun kulağına bırakın. Bu şekilde patronunuz noktaları kolaylıkla birleştirebilir ve büyük resim içindeki yeriniz sağlamlaşır.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...