Ferrari, SUV Mi Üretecek?

Share

Yakın dönemde ortaya atılan iddialar, ilk kez bu kadar net ve detaylı şekilde yüksek sesle dile getirildi.

Son yıllarda elektrikli ve SUV pazarına olan tüketici bazlı ilginin ardından, dalga dalga yeni modellerin üretildiği bir döneme tanıklık ettik ve etmeye devam ediyoruz. Jaguar, Bentley, Lamborghini ve Rolls-Royce gibi premium üreticileri de içerisine çeken bu sürece Ferrari‘nin dahil olacağıyla ilgili ilk sesler, kısık da olsa geçtiğimiz 15 gün içerisinde duyulmaya başlanmıştı. 2021 yılında CEO’luk görevinde ayrılacağı söylenen Sergio Marchionne‘nin, ayrılmadan önce bırakacağı son miras olarak nitelendirilen araçla ilgili en ciddi ayak sesleriyse Bloomberg tarafından paylaşıldı.

Yakın dönemde, 2019 yılından itibaren ürün gamındaki tüm modellerini hibrit olarak üreteceğini açıklayan Ferrari ile ilgili bugün satırlara yansıyan haberde, markanın arazi kabiliyeti olan bir model hazırlığı içerisinde olduğu çok net bir şekilde vurgulandı. Yapı olarak GTC4 Lusso ile benzer olacağı ve dört kapı formuyla sunulacağının söylendiği aracın çıkış tarihi içinse 2022 yılı işaret ediliyor ki bu da doğru orantılı olarak modelin hibrit olacağı anlamına da geliyor. Dikkat çeken detaylar arasında aracın hedef pazarı olarak ilk adımda Asya gösterilirken, üretim adedinin 2.000 civarında sınırlanacağı altı çizilmesi gereken parçalardan. Ferrari’nin süper spor otomobil kültürünü arazide temsil edecek bir modelin artık yüksek sesle dile gelmeye başladığı şu günlerde, bu sınıf için artık hiçbir şeyin imkansız olmadığını net bir şekilde görebiliyoruz. Motor sporları kültüründen geldiği için meydan okumaları seven bir marka olan Ferrari’nin bu sınıfta nasıl bir ürün ortaya koyacağını hep birlikte göreceğiz.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...