Orman, Şenol Güneş İçin 10 Milyon Lira İstedi

Share

Sabah gazetesi yazarı Tüzemen, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman arasında önceki gün geçen Şenol Güneş konulu konuşmanın ayrıntılarını yazdı. Yazıya göre Yıldırım, Milli Takım’dan ayrılan Fatih Terim’in yerine getirilmek istenen Güneş için 10 milyon lira istedi. Demirören ise bunu kabul etmedi.

Levent Tüzemen’in ’10 milyon TL isterim’ başlıklı yazısı şu şekilde:

TFF Başkanı Demirören, Eylül ve Ekim aylarında oynanacak olan 4 kritik maçta takımın başına geçmesini istediği Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Anadolu Hisarı’nda bir araya gelip, “Hocam bu bir milli davadır. Biz size Beşiktaş’ı bırakın demiyoruz. İki işi birlikte götürebilirsiniz” diyerek teklifini sunmuştu.

Milli dava için 4 maçı kabul edebileceğini belirten Güneş ise, “Beşiktaş ile sözleşmem var. Karar Başkan Fikret Orman’a aittir. Siz onunla görüşün” karşılığını verdi.
Bunun üzerine Demirören yakın dostu Fikret Orman’a telefon açarak Güneş ile yaptığı konuşmayı aktardı ve hocayı almak istediğini belirtti.

Orman’ın cevabı ise şöyle oldu: “Güneş’i veririm ama bana 10 milyon lira verin ki ben de yerine, onun kalitesinde bir teknik adam getirebileyim. Aksi takdirde teklifinizi kabul edemem.” Bu cevap sonrası Demirören, “Bu parayı veremem” deyince, Milli Takım için Şenol Güneş defteri kapandı.

Yıldırım Demirören ile Fikret Orman arasında geçen telefon görüşmesinde Şenol Güneş’in ne kadar profesyonel bir teknik direktör olduğu da konuşuldu. Güneş’in özellikle futbolcu ilişkilerine çok önem verdiğini ve her şeyle yakından ilgilendiğini vurgulayan Orman, “Şenol hoca harika bir insandır. Ancak başarı için kılı kırk yarar. Şenol hocayla çalışmak öyle kolay değildir. Yemeğinden salatasına kadar her şeyi düşünür. Ayrıntılara çok önem verir, titiz bir insandır. Çünkü kendisi mükemmelliyetçidir. Futbolcularıyla da ilişkisi çok iyidir” dedi.”

Sabah, Sputnik

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...