Elon Musk: Tesla Model 3’ü Satmamaya Çalışıyoruz

Share

Geçtiğimiz günlerde ilk teslimatları gerçekleştirilen Model 3 için yaklaşık satış rakamlarını açıklayan Elon Musk, aracı satmamak için elimizden geleni yapıyoruz dedi.

Geçtiğimiz günlerde ilk teslimatlarının gerçekleştirildiği Tesla’nın uygun fiyatlı aracı Model 3 için Elon Musk, oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.

İlk tanıtımının 2016’nın Mart ayında gerçekleştirildiği Model 3, o günden bu yana oldukça yüksek talep gördü. Aldığı rezervasyon sayısı nedeniyle aracın üretiminde sorunlar yaşayan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, güncel rezervasyon sayısını açıkladı.

Model 3 yarım milyon rezervasyon aldı

Model 3’ün rezervasyon rakamlarını açıklamaktan çekinen Elon Musk, uzun bir süre sonra güncel sayıyı açıkladı. Sayının yarım milyonu geçtiğini belirten Musk, yine de araca olan gerçek talebin bu olmadığını belirtti.

Yaptığı açıklamada oldukça iddialı bir cümle kuran Musk, “Aracı satmamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi. Bu güne kadar Model 3 için herhangi bir reklam yapılmadığını ve aracı pazarlamaya yönelik hiçbir girişimde bulunmadıklarını söylen CEO, tüm bunlara rağmen rezervasyon sayılarının çok ciddi bir artış gösterdiğini söyledi.

Rezervasyon başına ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de ortalama 1.000 dolar alan şirket, sadece Model 3’ün siparişlerin en kötü ihtimalle 500 milyon dolar gelir elde etmiş durumda.

Gerçek rezervasyon sayısını açıklamak istemeyen şirket, ayrıca aracına da son derece güveniyor ve eğer reklam çalışması yapılsaydı siparişlerin çok çok daha fazla olacağını belirtiyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...