Süper Spor Arazi Aracı” Lamborghini Urus’un Tanıtım Detayları Netleşiyor

Share

Merakla beklenen araç kendine has rozetiyle birlikte bu yıl tüm dünyanın karşısına çıkacak.

Lamborghini tarihinde yeni bir sayfanın açılışına bundan tam beş yıl öncesinde tanık olduk. Nisan 2012‘de kapılarını açan Pekin Otomobil Fuarı kapsamında gerçekleştirilen tanıtımla tüm dünyanın karşısına çıkan Urus konsepti, İtalyan devinin LM002‘nin ardından yere indirdiği ilk SUV modeli olarak konsept formuyla karşımıza çıktı. O dönemden bu güne kadar tanıtıldı-tanıtılacak diyerek beş yılı geride bırakan Lamborghini, nihayet bu bekleyişin mutlu sona ulaşacağı tarihi açıkladı. Marka tarafından dünyanın ilk süper spor arazi aracı olarak nitelendirilen Urus, 4 Aralık 2017‘de üretime hazır haliyle karşımızda olacak!

Bu zamana kadar şahit olduğumuzun dışında, Volkswagen grubu bünyesinde yer alan modellerle ciddi ortak noktasının bulunmayacağı söylenen Urus’ta güç ünitesi olarak, yaklaşık 585 beygir güç üreten 4.0 litre hacimli twin-turbo V8 motorun görev yapması bekleniyor. Dört tekerlekten çekişli altyapının üzerine inşa edilecek olan araçta plug-in hibrit seçeneği de görünen seçenekler arasında. Lamborghini’nin süper spor arazi aracı olarak nitelendirdiği Urus’un bu rozetiyle performans olarak da büyük beklentileri karşılayacağının mesajı veriliyor.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...