Lenovo, Stok Android’e Geçiyor

Share

Lenovo’nun özelleştirilmiş Android kullanıcı Vibe Pure UI tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alma yolunda. Peki, Lenovo bu kullanıcı arayüzünden neden vazgeçti?

Lenovo bundan böyle gelecekteki tüm akıllı telefonlarında tamamen stok Android kullanma kararı almış durumda. Özetle, Lenovo Vibe Pure UI tarih oluyor!

Lenovo Vibe Pure UI için sona gelindi

Lenovo, Android kullanıcı arayüzü Vibe Pure UI’yı bundan böyle kullanmama kararı alındığını duyurdu. Şirket artık, Google’ın mobil işletim sisteminin stok sürümünü kullanmaya başlayacak ve bunun ilk örneği ise K8 Note ile olacak.

Lenovo Hindistan Pazarlama Müdürü Anuj Sharma tarafından verilen bir röportajla ortaya çıkan bu gelişmenin birçok kullanıcıyı memnun edeceği düşünülüyor. Kullanıcıların genellikle Lenovo’nun kendi arayüzü yerine, doğrudan Android’in kendi arayüzünü görmek istediği belirtiliyor. Ek olarak, stok Android sayesinde kullanıcıların akıllı telefonları için güncellemeleri daha hızlı alabileceği ve bunun özellikle yıl sonunda sunulacak Android O güncellemesi için önemli olduğuna vurgu yapılıyor.

Lenovo’nun 2014 yılında bünyesine kattığı Motorola’nın da Moto X’ten bu yana stok Android kullanımına odaklandığını düşündüğümüzde, Lenovo akıllı telefon yazılımları anlamında ortak bir düşünceyle yoluna devam edecek diyebiliriz.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...