Opel Corsa S

Share

ADAM S’in gördüğü ilgiden memnun olan Opel, bu aracın biraz daha büyük hali olan Corsa S’i tanıttı. OPC ile diğer versiyonlar arasında bir yere demirleyen otomobil göründüğü kadar da sportif.

Dışarıdan bakıldığında ön tampon altında yer alan splitter, geniş yan etekler, 17 inç çaplı jantlar, kromjalı egzoz çıkışı, siyah renkli yan aynalar, spoiler ve arka tampon etekleri gibi parçalara sahip olduğu görülen otomobil üç veya beş kapılı olarak alınabiliyor.

İç mekanı diğer Corsa modellerinden çok farklı olmasa da kırmızı renkli kontrast süsler, metal pedal seti, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve sabit kafalıklara sahip Recaro koltuklar donanıma eklenmiş.

Kaput altında görev yapan turbo beslemeye sahip, 1.4 litre hacimli motoru 150 beygir güç, 220 Nm tork üretebilen Corsa S, 6 ileri vitesli manuel şanzımanıyla 0’dan 100 km/s sürate 8.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 207 km/s olarak açıklanıyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...