Serinletici Sinema Kulübü: The Last Word

Share

Serinletici Sinema Kulübü, yeni bir hikayeyle karşınızda! Mükemmellik pelerininizi üzerinizden çıkartın ve bir öz eleştiri yapın. Evet, zamanı geldi de geçiyor… Haftanın filmi, ‘The Last Word’ bizlere unuttuğumuz dostluk bağının ne kadar önemli bir duygu olduğunu hatırlatıyor.

Bu haftaki mottomuz, ‘Yeniden başlamak için hiç de geç kalmış sayılmazsınız’!

Mükemmellik uzmanı.
Yalnız ve sıkıcı bir hayat… Harriet’ın hayatı ancak bu iki kelimeyle özetlenebilirdi. Herhangi bir şeyi kimse onun kadar mükemmel yapamazdı. Her konuda uzmandı. Gelin görün ki ona düşen bu mükemmelliğin tadını tek başına çıkarmaktı. Çünkü etrafında hiç kimsesi kalmamıştı.

Kontrol şart!
81 yaşındaki Harriet, görkemli bir hapishanenin içindeki mahkum gibiydi. Nihai kurtuluşu birkaç hap ve bir kadeh şarapta aradı. Ne yazık ki bu hayattaki yolculuğu henüz sona ermemişti. Ama bir gün sona erecek olursa diye her şeyi kontrol altına almaya karar verdi. Ne de olsa o Harriet

‘Ölüm hakkında birkaç paragraf’
Soluğu gazetede aldı. Bir ‘ölüm ilanı yazarı’ olan Anne ile yolları böylelikle kesişti. Ölmeden, kendisi hakkında güzel bir ölüm yazısı yazmasını istedi Anne’den. Anne bu tuhaf istek karşısında bir hayli şaşırdı. Daha büyük şaşkınlığı ise Harriet’ın listesindeki insanlarla görüştüğünde yaşadı. Bu listede var olan hiç kimsenin Harriet hakkında söyleyeceği iyi bir şeyi yoktu.

İş birliği…
Anne bu ilginç kadından kurtulmanın tek yolunun onun hakkında ‘mükemmel’ bir ölüm yazısı yazmak olduğunu anlamıştı. İşte tam bu noktada Harriet ve Anne iş birliği yapmaya karar verdiler. Harriet’e büyük görevler düşüyordu: İş yaşamı, aile yaşamı, başarıları ve tutkuları ortaya çıkacaktı. Peki ama geçmişle arasındaki köprüleri yerle bir etmişken bütün bunlar nasıl olacaktı?

Arayış. Hayat bir arayış.
Anne bir yandan Harriet’ın geçmişiyle yüzleşmesini sağlarken bir yandan da kendini arıyordu. Yazar olma hayalleriyle elindeki deftere sürekli bir şeyler yazıyordu. Sonra yazdıklarını bir kenara atıp para kazanmasını sağlayan ‘ölüm ilanı yazarlığı’ işine dönüyordu. Peki ama daha ne zamana kadar böyle sürecekti?

Zordu ama imkansız değildi sonuçta.
Anne, Harriet’ın içindeki iyiyi ararken, Harriet da Anne’in içindeki yaraları keşfetti. Birbirlerinin hayatlarına ve hatalarına ortak oldular. Her zamanki gibi kendi bildiklerini okudular ama yine de küçük Brenda’dan hayat dersi öğrenmeyi ihmal etmediler. Ortak noktaları yalnızlıktı. Kurtuluşu ise sevgide buldular. Ve hayatlarının bir noktasına ‘mükemmel kelimeler’ eşlik etti.

Kimine göre bir son olabilirdi; fakat biz sinema kulübü izleyicilerine göre, bu muhteşem bir başlangıçtı.

İyi seyirler, iyi yolculuklar!

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

Fragman:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...