Google, Play Store’u Temizliyor

Share

Google, itibarı tamamen düzeltmek için düğmeye bastı ve uygulamalara savaş açtı. Her zaman daha stabil olarak bilinen iOS platformuna son zamanlarda ciddi şekilde yaklaşan Android, uygulama mağazasına da büyük yenilik getirerek tamamen yeni bir yüze kavuşmak istiyor.

Alınan son duyumlara göre Google, Play Store’u daha kaliteli hale getirmek için büyük yenilik gerçekleştirecek. İşte Amerikalı şirketten Play Store hamlesi!

Aslen arama motoruyla ün kazanan Google’ın, yeni algoritması sayesinde artık Play Store ana sayfası ve aramalarında daha kaliteli, daha az hata raporu alan, daha yenilikçi uygulamaları yer alacak. Acemice yapılmış uygulamalar geri plana düşecek ve hatta ilerleyen günlerde bunlar tamamen de kaldırılabilir. Google, Android için kaliteli uygulamaların kullanıldığı bir ortam oluşturma çabası içerisinde.

Sorunsuz Platform

Alphabet, yani Google, Android’in geçmişten beri süregelen “sorunlu” izlenimini yıkmak istiyor. Son dönemde gerçekleşen hamlelerle şirketin doğru yolda ilerlediğini söylemek mümkün. “Büyük değişim” olarak anılan bu değişimin ardından kullanıcıların deneyimlerinin daha tatmin edici düzeye çıkacağı tahmin ediliyor.

CNN

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...