5X5: Elvis ve ‘kral’ şarkıları

Share

Elvis Presley aramızdan ayrılalı bugün tam 40 yıl oldu. Muhtemelen birçoğumuz doğmamıştık bile Elvis Presley bu dünyaya veda ettiğinde. Ama önce şarkılarıyla tanıştık, sonra kendisini tanıdık. En duygusal aşk şarkılarını söyleyişine tanık olduk, mükemmel dans şarkılarıyla yerimizde duramadık.

Dinledikçe, kendisine neden Rock’n Roll’un kralı dediklerini daha iyi anladık.

Videolarını, konserlerini izlemeye doyamadık. Etrafta deri ceketiyle ve havalı saçlarıyla caka satmasını seyrettik. Gülümsemesiyle kalbimizi çalmasına izin verdik. Ne de olsa o ‘Elvis’ti. Kalbimizi kaptırmak için ‘kral’dan daha iyi bir aday olabilir miydi ki?

Bu soruya ‘hayır’ yanıtını verdiğinizi duyar gibiyiz. O halde gelin birlikte kalbimizi çalan Elvis Presley şarkılarına göz atalım.

Rock’n Roll’un kralını, 40. ölüm yıl dönümünde en iyi 5 şarkısıyla anıyoruz:

5- Only You

4- If I Can Dream

3- Can’t Help Falling In Love

2- Jailhouse Rock

1- It’s Now or Never

Bonus: Return To Sender

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...