HBO, Game of Thrones’u Bilerek Mi Sızdırdı?

Share

HBO’yu hacklendi ve Game Of Thrones’un bölümlerini internete sızdırıldı. Peki, hacklenen bölümleri HBO bilerek sızdırmış olabilir mi?

Geçen hafta ünlü Game Of Thrones dizisini yapımcı şirketi HBO’nun bölümleri hacklenmiş ve hackerlar HBO’yu 250 bin dolar karşılığı tehdit etmişti.

Bu yaşananlardan sonra hackerların tutuklandığı haberi gelmiş, olaya dair hiçbir ses çıkmamış ve olayın üstü sessizce kapanmıştı. Gerçi bir hafta sonra yeni bölüm sızdırılınca olaylar bambaşka bir noktaya gitti.

HBO’nun hacklenmesi sonrasında olayın üstünün sessizce kapanmaya çalışılması bir takım şüpheleri beraberinde getirmişti.

Bunlardan biride HBO’nun Game Of Thrones’u bilerek sızdırmış olabileceği.

HBO, Game Of Thrones’u neden bilerek sızdırmış olabilir?

HBO, hacklenmeden bir önceki GOT bölümü 9 milyon izlenmişti. sızdırılma olaylarından sonraki bölüm ise yüzde 12lik artışla 10 milyon izlendi. Bu da HBO’nun hacklenme olayı sayesinde Game of Thrones’un çok iyi bir reklamını yapılmış olduğunu gösteriyor.

HBO, izleyicilerin düşük kalitedeki yayını izlemeyeceğini biliyor. Bundan dolayı da hackerlar tarafından sızdırılan GOT bölümünün, görüntü kalitesi oldukça düşüktü. Ne de olsa sızdırılmak için sızdırıldığı ihtimali yüksek.

Bildiğimiz gibi Game Of Thrones, görsel efektleriyle öne çıkan bir dizi olduğu için sızdırılan bölüm izleyenler tarafından pek tercih edilmemişti. Bu da torrent üzerinden yayınlanan bölümün çok izlenme almamasına neden olmuş. Bütün bu olaylar sızdırılmaların HBO tarafından kasıtlı olarak yapıldığı ihtimalini güçlendirmişti.

Buradan HBO’nun reklam yapmak amacı ile, GOT’un hackerlar tarafından sızdırıldığını söylemiş olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Bu da hacklenme olayının neden üstünün sessizce kapandığını açıklıyor.

Hacklenme olayına HBO ne demişti?

Yakın zaman önceki hacklenme olayına karşı HBO’nun yaptığı açıklamada, sunucularından yaklaşık olarak 1.5 TB’lık dosyanın çalınmış olduğunu söylemişti.

Çalınma olayından sonra hackerlar yeni bölümü sızdırmış ve 250 bin dolar para karşılığı verileri geri vereceklerini söylemişti. Bu yaşanan olaylardan sonra ise GOT’un izlenme oranları artmış, bu olaydan karlı çıkan taraf HBO olmuştu.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...