Usain Bolt Futbolcu Oluyor!

Share

Jamaikalı atlet Usain Bolt’un Borussia Dortmund antrenmanlarına çıkacağı açıklandı.

Jamaikalı atlet Usain Bolt’un geçtiğimiz günlerde profesyonel kariyerine nokta koyduğunu açıklamasının ardından uzmanlaştığı spor dalını değiştirmeye hazırlandığı bildirildi.

Atletizm’e veda eden ve son yarışında sakatlık geçiren Usain Bolt, futbolcu olmak için hazırlık yapıyor. Borussia Dortmund’un teklifine olumlu yanıt veren Jamaikalı atlet, Alman ekibiyle antrenmanlara çıkacak.

”Usain Bolt futbolcu olmak istiyor”

Usain Bolt’un menajerliğini yapan Ricky Simms, ”Usain Bolt futbolcu olmayı düşünüyor. Aklında şu anda sadece futbol var. Onun için bir milyondan fazla fırsat var. İsim vermek istemiyorum ama birçok kulüpten onun için teklif aldık.” dedi.

”Birinci veya ikinci ligde oynayabilir ama…”

Atletizmden sonra Bolt’un futbola adapte olma konusunda zorluk çekebileceğini söyleyen Simms, ”30 yaşındaki bir sprinter Bundesliga ya da Premier Lig’de oynayabilir mi? Bu gerçeklikten uzak gözüküyor ama takımla birlikte uzun süre çalışırsa birinci veya ikinci ligde oynayacak seviyeye gelebilir.” dedi.

Jamaikalı atletin Şampiyonlar Ligi’nde oynama hayali olduğunu söyleyen Simms, ”Bana her zaman Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istediğini söylüyor. Hayatının bu diliminde futbola ne kadar motive olabilir, açıkçası bilmiyorum. Çünkü kişisel hayatı, yaşayacağı şehir ve antrenman tarzı bunu engelleyebilir.” şeklinde konuştu.

Jamaikalı atlet, geçtiğimiz günlerde Atletizm’i bıraktığını açıklamış ve bundan sonra ailesiyle birlikte vakit geçirmek istediğini söylemişti.

CNN

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...