‘Brexit Sonrası İngiltere, AB Vatandaşlarından Vize İstemeyecek’

Share

İngiliz basınına konuşan hükümet kaynakları, Brexit (İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışı) sürecinin tamamlanmasının ardından İngiltere’nin AB vatandaşlarına vizesiz seyahat izni vereceğini söyledi. Ancak çalışma izni konusunda AB vatandaşlarının yeni düzenlemeye tabi olacakları belirtildi.

AB vatandaşlarının Brexit’in ardından İngiltere’ye vize almadan girebileceği ortaya çıktı.
Guardian gazetesinin aktardığına göre, İngiliz hükümetinden kaynaklar, bu yıl sonunda yayınlanması planlanan Brexit sonrası yeni sistemde AB vatandaşlarının İngiltere’ye serbestçe girme planının yer aldığını doğruladı.

İNGİLTERE’DE ÇALIŞMAK İSTEYEN AB VATANDAŞLARINA YENİ GÖÇMENLİK KISITLAMALARI GETİRİLECEK

Ancak kaynaklar bunun otomatik olarak AB vatandaşlarının ülkede sınırsız süre için kalmalarına imkan vermeyeceğini, ülkede çalışmak isteyen AB vatandaşlarının yeni göçmenlik düzenlemelerine tabi olacağını vurguladı.

İngiliz bakanlar sıklıkla Brexit’in hükümete göçmenliği kontrol gücünü vereceğini ancak bunun göçmenliği tamamen durdurma anlamına gelmediğini, şirketlerin AB ülkelerinden kalifiye personeli işe almalarını sürdürmelerini istediklerini tekrar etmişti.

HÜKÜMET KAYNAKLARI AB’DEN GELEN İŞÇİLERE KOTA UYGULANACAĞI İDDİASINI DOĞRULAMADI

Bir süredir İngiliz hükümetine AB’den İngiltere’ye gelecek kalifiye işçilerin sayısına kota uygulanması çağrıları yapılıyordu.

Ancak kaynaklar yeni sistemde AB’den İngiltere’ye gelen işçilerin çalışma izinlerinde sayı kısıtlamasına gidileceği şeklinde The Tımes gazetesinde çıkan haberi doğrulamadı.

Sputnik

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...