Elektrikli Otomobillere Kablosuz Şarj Sistemi

Share

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtımı gerçekleştirilecek olan sistem, elektrikli otomobillerin günlük kullanımları için kayda değer bir ek menzil sağlıyor.

Dünyanın en önemli lastik tedarikçilerinden bir tanesi olan Continental, bu kimliğinin yanında yenilikçi otomobil teknolojilerine yaptığı yatırımlarla da dikkat çekmeye devam ediyor. Temmuz ayının başlarında “hoparlörsüz ses sistemi” başlığıyla dikkat çekici bir projeye imza atan marka, önümüzdeki ay kapılarını açacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı 2017’ye de iddialı bir proje getirmeye hazırlanıyor. Elektrikli otomobiller için günlük kullanımda hayat kurtarıcı bir özellik olarak nitelendirilen kablosuz şarj sistemi, eğer yakın zamanda kullanıma sunulabilirse elektrikli otomobillerin tercih edilebilirliğine ciddi anlamda katkı sağlayacak.

Continental’in geliştirdiği kablosuz şarj sisteminin paylaşılan ilk detaylarına baktığımızda, daha öncesinde örneklerini gördüğümüz gibi elektrikli otomobillerin tabanlarına ve zemine yerleştirilen iki parçalı bir yapının kullanıldığını görüyoruz. Planlama doğrultusunda daha çok alışveriş merkezleri ve otoparklar için uygun görünen yapı içerisinde araçların bataryalarına 30 dakikada 11 kW‘lık yükleme yapılabiliyor. Continental’e göre bu değerle birlikte standart bir elektrikli otomobilin menziline 30 dakikada 30 kilometre ek menzil sağlanabilecek. Projenin kullanıma sunulmasıyla ilgili bilgileri önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...