Geçmişten Bir Tasarım: Infiniti Prototype 9

Share

Bir süredir görünümü birbirine benzeyen SUV ve coupé modellerin konseptlerini sergilemekle yetinen Japon üretici Infiniti’den çok ilginç bir çalışma geldi. Eski Grand Prix araçlarını andıran konsept dikkat çekici.

İlk Grand Prix yarış otomobillerini andıran hatlara sahip olan otomobilin çift parçalı büyük ön panjuru ilginç bir görünüm sunarken tepesinde üç boyutlu bir logo kullanılmış. Uzun burun kısmının yanlarında kromajlı süslemeler ve telli jantlar dikkat çekiyor.

Ok gibi uzayan bir arka bölüme sahip olan aracın tek kişilik kabininde sabit bir koltuk yer alırken üç kollu direksiyon simidinin ortasında üç adet yuvarlak göstergeye yer verilmiş. Kumanda düğmeleriyse sürücünün kol dayanaklarının olduğu yerde.

Nissan Leaf’in 150 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen elektrik motoru arka bölümde konumlandırılırken çok da güçlü olmayan bu ünitenin, ağırlığı 590 kg olan otomobili 0’dan 100 km/s sürate yaklaşık 5.5 saniyede ulaştırabilmesi etkileyici. Maksimum süratse 170 km/s’te sınırlı.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...