Polisiye Yazarının 4 Cinayet İşlediği Ortaya Çıktı

Share

Çin’in en ünlü polisiye yazarlarından biri, 22 yıl önce dört kişinin birden öldürüldüğü bir cinayet vakasında şüpheli sıfatıyla tutuklandı. Liu Yongbiao kapısını çalan polislere “Bunca zamandır sizi burada bekliyordum” dedi.

Çin’de yazarlar vakfının üyesi olan, bir kitabı 50 bölümlük televizyon dizisine dönüştürülen ve yeni kitabının da filminin çekilmesi beklenen polisiye yazarı Liu Yongbiao cinayet suçlamasıyla tutuklandı. Ünlü yazar, 22 yıl önce bir otelde dört kişinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

1995’te dört kişi birden öldürüldü

Çin medyasındaki haberlere göre, söz konusu cinayetler 29 Kasım 1995’te işlendi. Ülkenin doğusundaki Huzhou kentindeki bir otele müşterileri soymak amacıyla yerleşen iki hırsız, kendilerine direnen bir müşteriyi döverek öldürdü. Bu suçu gizlemek için otelin sahibi olan çifti ve 13 yaşındaki torunlarını da katletti.

Çin polisi, gelişen DNA ve parmak izi teknolojisi sayesinde cinayetin sırrını 22 yıl sonra çözdü. Bu süreçte ünlü bir polisiye yazarı olan ve hatta yeni kitabında polisten kaçmayı başaran katil bir kadın yazarı anlatması beklenen Yongbiao ise suçunu reddetmedi.

‘Sizi bekliyordum, işkence bitti’

Çin basını, Yongbiao’nun kapısını geçen cuma sabahı erken saatlerde çalan polislere “Bunca zamandır sizi burada bekliyordum” dediğini yazdı. Eve baskın düzenleyen polislerden biri de, ünlü yazarın eşine “Çok uzun zamandır katlandığım psikolojik işkence nihayet bitti” dediğini öne sürdü.

Hollandalı yazarı hatırlattı

Bu dava akıllara, eşi 1991 yılında ortadan kaybolan Hollandalı polisiye yazarı Richard Klinkhamer’ı getirdi. Klinkhamer’ın eşinin kemikleri dokuz yıl sonra eski evlerinde gömülü olarak bulunmuştu. Cinayeti itiraf eden yazar ise bu süreçte ‘eşini öldürmenin yedi yolu’ konulu bir kitap kaleme almıştı.

Gazete Duvar

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...