Obi-Wan Kenobi’yi Anlatan Bir Star Wars Filmi Geliyor

Share

Star Wars (Yıldız Savaşları) film serisinin ikonik karakterlerinden biri olan Jedi şövalyesi Obi-Wan Kenobi’nin hayatını anlatan bir film çekileceği iddia edildi.

Hollywood Reporter dergisinin haberine göre, hazırlık aşamalarında olan yeni Star Wars filmini İngiliz yönetmen Stephen Daldry’nin çekmesi için görüşmeler yapılıyor. Filmi çekmeyi kabul etmesi hâlinde, Daldry’nin, senaryoyu Lucasfilm ile geliştireceği söyleniyor.

Dergiye göre hem Luke Skywalker hem de babası Darth Vader’ın ‘akıl hocası’ olan Obi-Wan Kenobi’nin hikayesini anlatacak film için henüz aktör seçimine başlanmadı.

Ayrıca, filmin Kenobi’nin hayatının hangi dönemini anlatacağı da bilinmiyor.

​Daha önce Jedi ustası Yoda ve kelle avcısı Boba Fett’in hikayelerini anlatan yeni Star Wars filmleri çekildiği iddia edilmişti fakat bu bilgi doğrulanmış değil.

Star Wars serisinin sadece bir karakter üzerinde odaklanan son filmi, geçen yıl gösterime giren Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi’ydi. Rogue One, dünya genelinde 1 milyar dolardan fazla gişe yapmıştı.

Bu arada Obi-Wan Kenobi’yi 1977’de gösterime giren Star Wars filminde İngiliz aktör Alec Guiness, serinin sonraki filmlerindeyse İskoç aktör Ewan McGregor canlandırmıştı.

McGregor, Entertainment Weekly dergisine bir süre önce yaptığı açıklamada, Obi-Wan Kenobi rolünü yeniden oynamak isteyeceğini fakat böyle bir teklif almadığını söylemişti.

Sputnik

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...