Nokia 8 Hakkında Her Şey

Share

HMD Global, Nokia’nın merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonu Nokia 8’i resmen duyurdu. Uzun zamandır internet sayfamızda haberini yaptığımız telefon bünyesinde barındırdığı özelliklerle Samsung, LG ve Apple’ın amiral gemisi telefonlarına kafa tutuyor.

Yekpare 6.000 serisi alüminyum gövdesiyle şık bir görünüm sunan Nokia 8, dört farklı renk seçeneğiyle geliyor. Parlak mavi, parlak bakır, temperli Mavi ve çelik renk seçeneklerine sahip olan telefon Android 7.1.1 yüklü geliyor. Üst segment telefonlardan aşina olduğumuz Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemcisinin tercih edildiği telefonda 2K çözünürlüklü 5,3 inçlik IPS ekran ve 4 GB RAM bulunuyor. Telefonun dahili depolama kapasitesi 64 GB olsa da Nokia 8’in hafızası microSD kartlarla 256 GB’a kadar artırılabiliyor. Nokia 8, sunduğu işlemci performansı haricinde kamera performansıyla da özellikle fotoğraf ve video çekimi yapan kullanıcıları mutlu edeceğe benziyor.

Nokia 8

Kısa bir süre önce Zeiss ile iş birliğine imza attığını açıklayan HMD Global, Nokia 8’de Zeiss imzalı kamera kullanıyor. Mercek kalitesi açısından oldukça başarılı olan Zeiss, Nokia 8’de F/2.0 diyaframlı 13 megapiksel çözünürlüklü çift kamerasını sunuyor. Nokia 8’de kullanılan çift kamera iPhone 7 Plus’taki optik yakınlaştırma yapabilen sisteme benzemiyor. Huawei P10’da olduğu gibi telefonun ana kamerası RGB sensöre, ikinci kamera ise monokrom sensöre destek veriyor. Her iki kameradan elde edilen verilerle daha kaliteli fotoğraflar çekilebiliyor. 13 megapiksel çift kameraya yine aynı çözünürlüke bir selfie kamerasının eşlik ettiğini de unutmadan söyleyelim. 4K video kaydı yeteneğine de sahip olan Nokia 8, IP54 sertifikasıyla su sıçramalarına karşı da dayanıklı. Nokia 8’de bununla birlikte 360 derece sesle video çekimi yapabilen Nokia Ozo Audio teknolojisi de mevcut. 3.090 mAh kapasiteli pilden güç alan Nokia 8’de hızlı şarj özelliği de bulunuyor. Avrupa satış fiyatı 599 euro olarark açıklanan Nokia 8, eylül ayında piyadaki yerini alacak. Nokia 8’in yakın süreçte Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.

Nokia 8

Nokia 8

Nokia 8

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...