iPhone 8’in Satış Fiyatı 5000 Lirayı Geçecek

Share

Dört gözle beklenen iPhone 8’in satış fiyatıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Daha önceden 128 GB’lık modeli 870 dolardan, 256 GB’lık modeli ise 1.070 dolardan satışa sunulacağı iddia edilen iPhone 8 gelen son bilgilere göre 999 dolardan başlayan fiyatla kullanıcıların beğenisine sunulacak. 64 GB’lık modeli 999 dolara satılacağı belirtilen telefonun 256 GB’lık versiyonun 1.100 dolardan, 512 GB’lık versiyonunun ise 1.200 dolardan satışa sunulacağı ifade ediliyor.

Teknoloji dünyası tarafından merakla beklenen telefonun Türkiye’de de yüksek bir fiyattan satışa sunulacağını şimdiden söylemek mümkün. 5.000 TL’nin üzerinde bir fiyattan satışa sunulmasını beklediğimiz iPhone 8’in 5,8 inçlik OLED ekranıyla fark yaratması bekleniyor.

Telefonda Touch ID’nin yerine yüz tanıma sisteminin kullanılacağı belirtiliyor. 3D sensörlerden yararlanacağı dile getirilen iPhone 8’in kızılötesi sayesinde karanlık veya düşük ortamlarda çalışabileceği söyleniyor. Kamera performansıyla da fark yaratması beklenen telefonun 60 FPS’de 4K video kaydı yeteneğine sahip olacağı belirtiliyor. Artırılmış gerçeklik teknolojisinden üst düzey performans için çift kameranın dikey olarak konumlandırılacağı söylenen iPhone 8’in A11 Fusion işlemcisiyle üst düzey performans sergilemesi bekleniyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...