Elon Musk, Ay Yolculuğunda Kullanılacak Uzay Giysisinin İlk Görselini Paylaştı

Share

Şimdilik tek kare görsel ve kısıtlı detayları paylaşılan giysinin merak edilenleri önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

SpaceX cephesindeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Elon Musk ve ekibi bir yandan Falcon 9‘un teknik safha ve denemelerini gerçekleştirmeye devam ederken diğer yandan yan parçaları da bir bir tamamlamaya devam ediyor. Projeye ilgi duyanların bir süredir kafasını kurcalayan konulardan birisi olan görev sırasında kullanılacak olan kıyafetle ilgili en büyük soru işareti Elon Musk’ın resmi Instagram hesabından yaptığı paylaşımla cevap buldu. Musk tarafından ilk kez paylaşılan giysi insanların dahil olacağı yolculuk ve görevlerde kullanılanılacak.

“SpaceX uzay giysisinin ilk resmi. İki kat vakum basıncı için test edildi. Estetiği ve işleviselliği dengelemek son derece zordu.” notuyla paylaşılan görselde karşımıza çıkan giysi, SpaceX’in Crew Dragon kapsülü vasıtasıyla uzaya yolcu taşıma görevlerinde aktif bir şekilde kullanılacak. Eğer her şey planlanlandığı gibi giderse, SpaceX şirketi 2018 yılında Ay’a iki kişilik bir ekibi göndererek süreci başlatmak istiyor. Önümüzdeki günler en kapsamlı ay yolculuklarından birisine sahne olacak gibi gözüküyor. Bekleyip göreceğiz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...