Vettel: Ferrari’yi Bırakmak Aptallık Olurdu

Share

Ferrari’nin şampiyon pilotu Sebastian Vettel, Ferrari’yi bırakmanın kendisi için “aptallık” olacağını kabul ediyor.

Sebastian Vettel, 2015 yılında katıldığı Ferrari ile bu yıl şampiyonluk savaşı veriyor ve üç yıllık anlaşması bu yıl sonunda doluyor.

Alman pilotun Mercedes’e gidebileceği konuşuluyordu ancak Vettel, Belçika antrenmanlarının hemen ardından üç yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Dört kez dünya şampiyonu, Ferrari’de yarışmanın kendisini mutlu ettiğini söylüyor.

“Bu takımı gerçekten çok seviyorum, bu marka için çalışan insanları da seviyorum. Bu büyük bir aile. Ferrari herkes için benzer bir marka.”

“İnsanlar bu takımın ne kadar büyük bir efsane olduğundan bahsediyor. Markaya duyulan tutku diğer takımlardan daha fazla ve böylesi bir ailenin parçası olmak inanılmaz.”

“Devam etmemek aptallık olur. Henüz istediğimiz yerde değiliz fakat her şey çok iyi görünüyor ve önümüzde uzun bir yol var.”

Vettel, diğer takımlarla sözleşme görüşme yapmadığını fakat bazı sohbetler olduğunu söyledi.

“Elbette bir süredir padoktayım, bu yüzden insanları çok iyi tanıyorum. Konuşmamız çok doğal ama asla sohbetten daha fazlasını yapmadık.”

“Ferrari ile uzun süredir görüşüyorum ve niyetim her zaman kalmaktı. Başaramadığımız görevleri tamamlamak istiyoruz.”

“Kırmızı renkle kazanmak istiyorum. İdolüm Michael genelde hep kırmızı renkte yarıştı, yarışlarını çoğunu kırmızılarla kazandı ve şampiyon oldu. Onun adımlarını takip etmek istemiyorum ancak onun büyük bir ilham kaynağı olduğu doğru.”

“Şu an hayalimdeki mücadeleyi veriyorum. Bu benim için en büyük ve en iyi mücadele.” dedi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...