Çilekli & Vanilyalı Trifle

Share

Mutfak Atölyesi’nden Zeynep Karahan’dan şahane bir tarif…

trifle

Malzemeler:
Kedi dili
Çilekli kompot için
300 g çilek
50 g şeker

Pastacı kreması için:
1 vanilya çubuğu
15 g un
30 g buğday nişastası
50 g krema
450 g süt
4 adet yumurta sarısı
110 g şeker
40 g beyaz çikolata
100 g çırpılıp kabartılmış krema

Karamelize badem için:
50 g şeker
75 gr badem

Yapılışı:
100 g çileği küp şeklinde kesin. 200 g çileği 50 g şekerle pişirip püre haline getirin, soğuduktan sonra taze çileklerle karıştırın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Sos tenceresinde şekerin yarısını, 50 g kremayı, sütü, vanilyayı orta ateşte kaynama noktasına getirin. Kabın içinde yumurta sarılarını ve şekerin diğer yarısını çırparak ağartın.

Yumurta sarısı karışımına, beraber elenmiş buğday nişastası ve unu ekleyin. Toz topakları tamamen yok olup karışım tamamen homojen bir yapı alıncaya kadar çırpın. Süt karışımını aşamalı olarak yumurta karışımına yedirin. Vanilya çubuğu süt karışımından çıkartın.

Bu noktada kaynamış sütün derecesi yüksek olduğu için, direkt olarak tek seferde eklendiğinde yumurta karışımını haşlayacak ve yumurtanın yapısını değiştirip topaklanmalara sebep olacaktır. Bunu engellemek için kaynamış sütü 3 seferde ekleyin. Her seferinde kasedeki karışım iyice karıştırın ve iki karışımın ısısını eşitleyin. Karışımı sos tenceresine tekrar alıp kıvamı katılaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Dibinin tutmaması için karıştırmaya durmaksızın devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dk daha pişirin ve ocaktan alın.

Tepsiye boşaltıp üzerini streç filmle kaplayın ve soğutun. Tamamen soğumuş ve çırpılmış pastacı kremasına, beyaz çikolata ve çırpılmış kremayı ekleyin.

Bardakların dibine çilek kompotu yayın, üzerine bir sıra kedi dili dizir, en üste pasta kreması sıkın ve bademle süsleyin.

Elele / Ev Bahçe / Prodüksiyon: Aytaç Gozzi / Fotoğraf: Ozan Kutsal

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...