Ülker, Godiva’ya Alkolü Bıraktırdı!

Share

Dünya gazetesinden Kerim Ülker ‘Ülker Godiva’ya alkolü bıraktırdı!’ başlıklı bir yazı kaleme alarak likörlü Godiva çikolataların artık üretilmeyeceğini belirtti.

Ülker’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

“2007’de Godiva’yı satın aldığında Yıldız Holding’in bir anda küresel gıda piyasasında yıldızı parlamıştı. Yıldız Holding’in patronu Ülker Ailesi, o dönemde büyük bir cesaret örneği gösterip neredeyse asırlık bir tarihe ulaşan Godiva’ya 850 milyon dolar ödemişti. Türk yatırımcılarını küresel arenaya açılmada cesaretlendiren bu adımın üzerinden 10 yıl geçti. Önemli bir karar aldı.

Hatırlanacağı gibi Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, likörlü çikotala da üreten Godvia’yı almadan önce bir hocaya danıştığını, “Godiva böyle çalışabilir” cevabı aldığını söylemişti. “Seyrek de olsa likörlü çikolata üretimine devam ettiklerini ve Türkiye dışında bazı ülkeler için yaptıklarını anlatan Ülker, “Müslümanlığın bana müsade ettiği şeyleri yapıyorum” demişti.

Belçika çikolatasının simge markası

1926 yılında kurulan Godiva’da artık bir dönem işte bu sözlerin ardından kapanıyor. Godiva, alkollü çikolatalarını üretmeme kararı aldı.

Bilindiği üzere çikolata üretiminde Belçika oldukça önemli bir ülke. Hatta çikolata konusunda ülkenin sembolü. Adına Hollywood’un filmler yaptığı Lady Godiva’dan esinlenilen marka nisan ayından itibaren alkollü çikolata üretimini sessiz sedasız durdurdu.

Bu karar Belçika’da büyük yankı uyandırdı. Belçika’da yayın yapan La Liberte Gazetesi’nde yer alan haberde marka için “Helal Godiva” ifadesi kullanılırken, bazı yayınlarda ise “Müslümanları memnun etmek için yapıldı” diye yer aldı. Ülker’in 91 yıllık Godiva’daki alkol hamlesinin ana sebebi neydi?

Ulaştığım bilgilere göre Yıldız Holding, alkol içeren Godiva ürünlerine ilginin düştüğünü, bu nedenle üretimi durdurduklarını belirtiyor. Bir de Godiva’nın son yıllarda büyüme gösterdiği bölgeler var. Japonya, Çin, Güney Kore gibi Asya ülkelerinin yanı sıra Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan gibi ülkeler de bu büyümede önemli role sahip.

Ülker Ailesi’nin ticari sebeplerden dolayı attığı bu adım, Körfez pazarında büyümesine olumlu etki gösterebilir…”

Dünya

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...