18 Yıl Boyunca O Tişörtü Hiç Çıkarmadı

Share

Japonya’da bir kızın, kendi babası hakkında paylaştığı hikaye ülkenin bir anda gündemine oturdu.

Japonya’da 24 yaşındaki Twitter kullanıcısı Ria, babasının 18 yıl boyu niçin hep aynı tişörtü giydiğini hep merak etti. Babası her yere polo yakalı sarı-yeşil tişörtle gidiyor, küçücük bir delik açılsa itinayla dikiyordu. Ria bu durumun sebebini, vefat eden dedesinin evinde bulduğu iki fotoğrafla keşfetti.

Fotoğraflarda Ria’nın babası ve 18 yıl önce kanserden hayatını kaybeden annesi görülüyordu. Annesinin de benzer bir tişört giydiği kareler balayında çekilmişti.

Ria’nın Twitter hesabından paylaştığı bu fotoğraflar Japonya’da bir anda viral oldu. Ria’nın tweet’i 82 bin defa paylaşılırken, 300 binden fazla da beğeni aldı.

Amerikan haber sitesi Buzzfeed’e konuşan Ria “Neden gidip yeni bir tişört almadığını merak ediyordum. Bir tişörtün onun için böylesine özel bir hatıra taşıdığını düşünmemiştim” dedi.

Ria, annesinin ölümünden sonra babasını hiç evlenmediğini, kendisini iki çocuğuna adadığını anlattı.

MYNET

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...