Microsoft, Parmak İzi Sensörünü Ekranın Altına Yerleştirdi

Share

Amerikalı teknoloji devi akıllı telefon ekranlarının altına parmak izi sensörü yerleştirmeyi başardı.

Bildiğiniz gibi Apple merakla beklenen yeni iPhone modellerini düzenlediği etkinlikle resmen tanıttı. Yeni telefonlarda parmak izi sensörü olmaması dikkatlerden kaçmadı. Apple bunun yerine yüz tanıma teknolojisini tercih etti. Bu değişikliğin sebebi ise Apple’ın parmak izi sensörü konusunda bir türlü istediğini elde edememesi. Şirket yeni telefonunda parmak izi sensörünü ekrana entegre etmek istiyordu ama bunu bir türlü başaramadı. Sonuç olarak da çareyi parmak izi sensörünü hepten kaldırmakta buldu.

Apple parmak izi sensörünü ekrana yerleştirme konusunda başarısız olsa da bu durum Microsoft’un cesareti kırmadı. Amerikalı teknoloji devi Apple’ın yapamadığını yapmayı başarmış gibi görünüyor. Birkaç gün önce ortaya çıkan yeni bir patent, şirketin parmak izi sensörünü ekrana entegre etmeyi başardığını gösteriyor. 7 Eylül tarihli bu patentte ekran altına yerleştirilmiş sensörler ve görüntü işleme çipleri sayesinde ekranın altına parmak izi okuyucusunun başarıyla yerleştirildiği görülüyor.

CNN

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...