Dördüncü tür çikolata icat edildi

Share

Bitter, sütlü ve beyaz çikolata türlerinin ardından Barry Callebaut adlı çikolata üreticisi, Ruby adlı kakao çekirdeklerinden yapılan yeni bir çikolata türü geliştirdi.

Çikolatanın türleri sorulduğunda çoğu insan bir çırpıda üç ana türde çikolata sayabilir: Sütlü çikolata, bitter çikolata ve beyaz çikolata. Beyaz çikolata 80 yıl önce dünyaya tanıtıldığından bu yana ise yeni bir tür çikolatayla tanışmamıştık. 80 yılın ardından tanışacağımız yeni çikolatanın adı Ruby çikolata.

Ruby çikolata, Barry Callebaut adlı yüksek kalite çikolata ve kakao ürünleri üreticisinin çatısı altında icat edilmiş. Zürih merkezli şirketin bu çikolatayı geliştirmesi tam 13 yılını almış. Ruby, “yoğun bir duygusal haz” sözleriyle tanıtılmış.

Fotoğraflardan ve videodan da görülebileceği üzere Ruby çikolata pembe renkte. Bu renk herhangi bir meyve aromasından ya da gıda boyasından kaynaklanmıyor. Doğrudan Ruby kakao çekirdeklerinin pigmentlerinden kaynaklanıyor. Ancak yine de Ruby ile yapılan çikolatanın bileşimi halen gizemini koruyor.

Bitter çikolata, süt oranı düşük, kakao oranı yüksek iken beyaz çikolatada oranlar bunun tam tersidir ve sütlü çikolata ise bu ikisinin aralarında bir yere düşer. Ruby çikolatasının bu spektrumda nereye düştüğü ise bir soru işareti.

Dördüncü tür çikolata olarak tabir edilen Ruby çikolata, 5 Eylül’de Şangay’da düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı ama henüz tüketiciye sunulmadı. Şu anda dünya çapında çeşitli çikolata ve şekerleme üreticilerine büyük miktarlarda satılıyor. Bu yüzden bu yeni lezzetin tadına bakmak için çok uzun süre beklememize de gerek kalmayacak. Göründüğü kadar lezzetli mi göreceğiz.

Ruby , Barry Callebaut ile ilgili görsel sonucu

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...