iPhone 8, iPhone X’ten Daha Performanslı Çıktı

Share

iPhone X en çok konuşulan model olsa da iş performans konusuna gelince, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tekli ve çoklu çekirdek anlamında çok daha başarılı olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni tanıtılan iPhone modelleri arasından iPhone X sıyrılmış olsa da görünen o ki ürün iPhone 8 akıllı telefonların gerisinde kalıyor. Çapraz platform işlemci benchmark puanlama sistemi Geekbench puanlarına bakılırsa iPhone 8 ve iPhone 8 Plus çok daha performanslı.

iPhone X performansta iPhone 8’lerin gölgesinde

Geekbench iOS Benchmark listesine bakıldığında iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin hepsi de yeni A11 Bionic çipini kullansa da tekli çekirdek ve çoklu çekirdek performansında işler değişiyor.

Tekli çekirdekte iPhone 8 elde ettiği ortalama 4,195 puan ile zirvedeyken, bu modeli iPhone 8 Plus 4,128 puanla takip ediyor. Çoklu çekirdek tarafındaysa iPhone 8 10,005 puan, iPhone 8 Plus ise 9,829 puan elde etmiş. Son olarak üçüncü sıradaki iPhone X tarafından 4,028 ve 9,287 puan elde edildiği görülüyor.

17-09/19/iphone-8-iphone-x-performans-sdn-02.jpg

iPhone X’in geride kalma sebebinin kendine has özellikleri sebebiyle A11 Bionic çipine daha fazla iş yüklemek zorunda kalması olduğu ifade ediliyor. Bunlardan birisi de yeni Face ID yüz tanıma ile kilit açma Teknolojisi.

Öte yandan, A10 çipine göre yüzde 70 daha hızlı olan A11 Bionic çipine sahip üç yeni iPhone modelinin de Android rakiplerine kıyasla daha olumlu bir tablo çizdiğinin altı çiziliyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...