Nissan Qashqai Makyajlandı

Share

Avrupa’nın en çok satan crossover modeline yapılan makyaj neler getirdi?

Avrupa’nın en çok satan SUV modeli Qashqai’nin her seçeneği başarılı satış rakamlarına ulaştığından Nissan’ın makyaj operasyonları da genelde köklü değişiklikler getirmedi. Sonuçta zaten başarılı olan bir modeli makyajla birlikte bambaşka bir araç haline getirmek pek de mantıklı değil.

İkinci nesil araçların makyajı, hatırlayacağınız gibi Mart ayında ortaya çıkmıştı. Bu araçların satışı da Avrupa pazarlarında Haziran ayında başlamıştı. Yakında Türkiye pazarında da göreceğimiz makyajlı Qashqai’nin makyaj öncesi seçeneklerden ne kadar farklı olduğunu incelemenin vakti geldi.

Önden bakıldığında yepyeni bir yüzle karşımızda olduğu görülen otomobilde daha ince yapılı LED farların kullanıldığı, ve daha büyük ön panjurla birlikte markanın diğer SUV modellerini andıran yüze kavuştuğu söylenebilir. Tampon daha agresif çizgilere kavuşurken sis farları artık dörtgen biçimli.

Qashqai’ye yandan bakıldığında değişimin daha az olduğu görülebiliyor. Daha canlı gövde renkleri opsiyon listesine eklenen aracın 17, 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri de yeniden tasarlanmış. Ayrıca bazı modellerde yan aynaların metalik gri renkte sunulduğu görülebiliyor.

Arkaya geçildiğindeyse stopların LED ünitelerinin farklı bir desen tasarımına sahip olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Tamponun siyah renkli alt kısmı da tamemen yenilenmiş. Reflektörler biraz daha yukarıya alınırken en alta metal görünümlü koruma plakaları eklenmiş.

İç mekana geçildiğinde ufak tefek detaylarla oynandığı görülebiliyor. Bu bölümde daha kaliteli malzemeler kullandığını açıklayan Nissan, trim parçalarının da renklerinde oynamalar yapmış. Gerçek deri döşemeyle alınabilen koltuklarda sunulan desenler de çok daha şık hale gelmiş.

Bilgi-eğlence sistemi yeni bir arayüze kavuşurken bu sistemin ne kadar daha hızlı çalıştığını ilk testlerimiz sonrasında göreceğiz. Makyajla birlikte Qashqai’nin donanımına, yaya algılama fonksiyonu da bulunan acil durum frenleme sistemi de eklenmiş.

Renault ile paylaşılan motorlardaysa bir değişiklik yok. 1.2 ve 1.6 litre hacimli, benzinli üniteler 1.5 ve 1.6 litre hacimli dizel motorlarla birlikte sunulmaya devam edecek. Yeni modelin farklılıklarından birisi de iyileştirilen ses izolasyonu ki güncel rakiplerine bakıldığında Qashqai’nin bu yeniliğe ihtiyacı olduğu kesin.

Motor 1

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...