Doyuran Değil, Aydınlatan Ekmekler

Share

Bu yıl MAISON&OBJET Paris fuarında, Japon sanatçı Yukiko Morita’nın gerçek ekmeklerle yaptığı Pampshade adlı aydınlatma tasarımları oldukça dikkat çekti. Önceden fırıncı olan Morita’nın ekmeğe olan tutkusu, tasarım projesi için motive edici unsur olmuş.

Tamamen el yapımı olan ekmek lambalarda kullanılan malzemeler; un, tuz, maya, LED ampül ve AA pil. Ayrıca ekmeğin dışı çürümeye karşı koruma amacıyla reçine ile kaplanıyor. Lamba modelleri arasında baget, yuvarlak ve mantar şekilli ekmeğin yanı sıra kruvasan da bulunuyor.

Aydınlatmaların yapım süreci, ekmekleri pişirerek başlıyor. 2. adımda Morita ekmeklerin içini özenle oyuyor ve yenmek üzere ayırıyor. 3. adımda ekmeğin çürümesini önlemek ve formunu güçlendirmek için reçine ile kaplıyor. 4. adımda ekmeğin şeklini kontrol ediyor ve çökmeleri düzeltiyor. 5. adımda ekmeğin içine elektrik devresini yerleştiriyor. Son olarak ise lambanın yanıp yanmadığını kontrol ederek ürünü tamamlıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...