Yoksa ilişkiniz tehlikeli sularda mı yüzüyor?

Share

Sevgilisine düşkün erkekler hiçbir neden kadınların bazı alışkanlıklarının etkisiyle yanlış yola sürüklenebiliyor. Burada korkutucu olan nokta, kadınların sevgi dolu bu eylemleri, ilişkilerinin güçleneceğini düşünerek yapıyor olmaları. Psikologlar zarar görmüş birçok ilişkinin bu noktaya gelmesini, ilişki için iyi olacağı düşünülerek yapılan davranışlara bağlıyor. Bu yüzden bilmeden yaptığınız beş temel hatayı sizin için belirledik ve bunlardan hızla kurtulmanız için tavsiyelerde bulunduk:

1- SEVGİLİNİZİN ARKADAŞLARIYLA ÇOK İYİ GEÇİNMEK
Arkadaşlarıyla iyi anlaşarak sevgilinizin dünyasına girebilirsiniz ama sevgilinizin arkadaşlarıyla sıkı bağlar kurmanız bir aşk suçu işlemenize neden olabilir. Sevgilinizin arkadaşlarıyla dengeli şekilde vakit geçirmeye çalışın. Örneğin sevgiliniz arkadaşlarıyla futbol izlemek istediğinde ya da bira içmek için dışarı çıktığında onu yalnız bırakmalısınız. Tatil günlerinizde kendi arkadaşlarınıza zaman ayırmayı deneyin. Böylece ilişkiniz ihtiyaç duyduğu arkadaşlık dengesine kolayca ulaşır.

tumblr_oi6av4oRCp1udqbqpo3_1280

2- ÇOK BAKIMSIZ OLMAK
Bazen özensiz giyinmeniz, kasket takmanız ya da sevgilinizin eski giysilerini giymeniz anlayışla karşılanabilir. Burada anlamanız gereken şu: İstisnalar kaideyi bozmaz. Birçok kadın, erkeklerin her koşulda bakımsız kadınları tercih ettiğine inanıyor. Bu doğru bir düşünce değil. Erkeklerin çoğu, kendilerini duygusal açıdan çok fazla zorlamayan kadınlardan hoşlanırlar, bu düşünce dış görünüş için geçerli değildir.

Zaman geçtikçe sevgilinizin yanında kendinizi daha rahat hissetmeye başlamanız çok doğal ama üstünüze başınıza biraz dikkat etmelisiniz. Çünkü erkekler en ufak değişiklikleri bile hemen fark edebiliyorlar. Erkekler görselliğe çok önem verirler, bunu unutmayın.

3- ONA HER ZAMAN HAK ETTİĞİ GİBİ DAVRANMAK
20:00’da akşam yemeği için rezervasyon yaptırdınız ve 25 dakika geçtiği halde halen sevgilinizi bekliyorsunuz. Barmen sevgilinizin gelmeyeceğine dair iddiaya girmeye başladığı halde siz onu beklemeye devam ediyorsunuz. Sevgiliniz aceleyle üzgün şekilde size doğru yaklaşıp “Geç mi kaldım” dediğinde,

A) Hatır için onunla akşm yemeği yersiniz ama onu cezalandırırsınız

B) Nedenini sorarak, onu affedersiniz.

Zarif kadınlar “B” seçeneğini tercih eder.

4- HER ZAMAN DÜRÜST OLMAK
Her ikinizin de her zaman dürüst davranarak kontrolü elinde tutması bazen mümkün olmayabilir. Bu yüzden bazen beyaz yalanlar söylemek zorunda kalabilirsiniz. Ancak unutmayın ki dürüstlük sağlıklı ilişkilerin temel taşlarından biridir.

5- İLİŞKİYİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTMAK
İki insanın birlikte çok mutlu olması onların birbirine yapışık hareket etmeleri gerektiği anlamına gelmez. Ya da “O beni tamamlayan bir parçam” gibi cümleler söylemek, sürekli “biz” kelimesi üzerine vurgu yapmak insanlara mutluluk getirmez. Kendinizi kızarmış patates üzerindeki ketçap ve mayonez gibi hissetmenize gerek yok.

İlişkiniz çok uzun süredir devam ediyor olsa da ilişki içindeki statülerinizi kaybetmemeniz çok önemli. Kendiniz için dışarı çıkıp zaman harcamıyorsanız, ilişkiniz bayatlamaya başlıyor demektir. En mutlu çiftler birbirlerinden ayrı olarak özgürce vakit geçirenlerdir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...