Instagram, Messenger, Facebook ve Whatsapp Tek Uygulamada Birleşebilir

Share

Whatsapp’ı satın almasıyla birlikte uygulama üzerinde pek çok yenilik yapan Facebook; Instagram, Messenger, Facebook ve Whatsapp’ı bir araya getirmeyi planlıyor. İlk etapta Whatsapp ve Facebook’un tek çatı altında toplanması gündemde.

Facebook şimdi de dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı, kendi mobil uygulamasının içine nasıl taşıyacağını test ediyor. Facebook uygulaması içindeki WhatsApp kısayolu şu anda uygulamanın Android sürümünde test ediliyor, ancak bazı iOS kullanıcıları için de gelebilir.

Şimdilik sadece Danimarka’daki bazı kullanıcılara sunulan özellik, uygulama içine girdiğinizde, sık kullanılanlar sekmesinde adınızın hemen altında duran WhatsApp butonundan oluşuyor. Bu butona bastığınızda Facebook’tan çıkmadan WhatsApp’a erişebiliyorsunuz.

Daha öncesinde 2015’te sosyal medya devi gönderilere bir WhatsApp butonu koyarak beğendiğiniz içerikleri arkadaşlarınızla doğrudan paylaşmamızı sağlayacak bir özelliği test etmiş fakat daha sonra iptal etmişti.

Diğer testlerde olduğu gibi, WhatsApp kısayolunun tüm Facebook kullanıcıları tarafından kullanılabilir hale gelip gelmeyeceği veya ne zaman kullanılacağı belli değil.

Hürriyet

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...