Uzun yolculuklarda zaman öldürmenin incelikleri

Share

Seyahate çıkarken yolculuk heyecanı aklımızı başımızdan alsa da ama ne yazık ki yolculuk sırasındaki can sıkıntımızı alamıyor. Özellikle de yaz aylarında bir yerlere doğru gitmeye çalışıyorsak, yollarda zaman kaybettiğimiz gerçeği de ortada. Hem can sıkıntısını gidermek hem de zaman kaybını kazanca çevirmek için önerilerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yaşasın Boya Kalemleri

Yetişkinler için piyasada olan renklendirme kitaplarının hem sakinleştirici hem de zihin açıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.

Mail Kutunuzu Temizleyin

Bu iş, tatilde şimdiye kadar görmüş olduğunuz en eğlenceli etkinlik olmayabilir ama zihinsel yükünüzü belirgin bir şekilde hafifleteceği ve size zaman kazandıracağı ortada. Seyahat durgunluğu sırasında yapılacak en işe yarar iş!

En Büyük Hedefinizi Belirleyin

Bu konu biraz ciddi gibi görünebilir ama kesinlikle zevk alacağınızı söyleyebiliriz. Defterinize bir zaman çizelgesi çizin ve hayalinizdeki büyük hedefe ulaşmanızı sağlayacak küçük hedefleri belirleyin. Sonra adım adım hedefe doğru ilerlemeye başlayabilirsiniz.

Yeni Bir Şeyler Öğrenin

Seyahate çıkmadan önce bunu iyice planlayın. Sevdiğiniz sanatçı veya müzisyenin hayatını anlatan kitaplara ya da filmlere şans vermeye ne dersiniz? Veya yeni bir dile ne dersiniz? İspanyolca öğrenmek isterseniz, kulaklıklarınızı takın ve telefonunuza indirdiğiniz dil uygulamalarından biriyle yolculuğa devam edin.

Seyahat Anılarınızı Yazın

Özellikle de dönüş yolu için biçilmiş kaftan. Hayatınızın en iyi hatıralarını yaşadığınızı düşünüyorsanız, işte bunları not alarak daha da ölümsüzleştirmek mümkün. Yaşadığınız şeyi kaydetmek için ise yolculuktaki zamandan yararlanabilirsiniz.

Bu yazı işini kolaylaştırmak için size birkaç başlık önerebiliriz:
“Şimdiye kadar yaptığınız gezinin en muhteşem anı hakkında yazın”, “Öğrendiğiniz kelimeleri listeleyin” ve “Gittiğiniz şehirde yerel halkla gerçekleşen etkileşiminiz hakkında kısa anılar yazın” gibi… Bu yazılarınızı daha sonrasında Bonjournal gibi bir uygulamaya da ekleyebilirsiniz.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...