Twitter Karakter Sınırı 280 Oluyor

Share

Twitter, bugün çok radikal bir karar alarak resmi hesabından bugüne kadar 140 olan karakter sınırını 280’e çektiğini açıkladı. Aşağıda görebileceğiniz açıklamada, şimdilik küçük bir grubun bu özelliği kullanabildiğini söylerken neden böyle bir değişikliğin yapıldığı ile ilgili verilerin olduğu blog gönderisini paylaştı.

Saat tam 00:00’da yapılan bu açıklamadan sonra Twitter‘ın kurucusu Jack Dorsey, 140 karakteri aşan uzun tweet’iyle yeni özelliği tekrar göstermiş oldu.

Şimdilik bu özelliğin ne kadar süre test edileceği ve herkes için ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak çok yakında 140 karakter yerine 280 karaktere kadar tweet’ler atabileceğiz. Zaten daha önce link ve görsel isimlerinin 140 karakterden sayılmaması da önemli bir gelişme olmuştu.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...