Gustav Klimt’in Tabloları Fotoğrafa Dönüştü

Share

Viyana denilince aklımıza gelen ilk isim Gustav Klimt oluyor. Bu harika ressam, kendine özgü tarzıyla öyle resimler yapmış ki, eserlerini gören herkeste ‘sahip olma’ algısı yaratıyor. Tabii hayranlığı saymazsak… Oturup saatlerce izlesek her saniyede yeni bir şey keşfederiz Klimt tablolarında. Tabii diğer büyük sanatçılar gibi o da çağının keşfedilemeyen isimlerinden. Günümüzde ise ‘paylaşılamayan’ bir sanatçıya dönüşmüş durumda.

Onun eserlerini sahiplenmeye çalışan pek çok kişi olsa da, resimlerin altındaki imza aslında kime sadık olduklarını pekala gözler önüne seriyor. Fotoğraf sanatçısı Inge Prader ise Gustav Klimt’in eserlerini ne sahiplenmeye ne de taklit etmeye çalışıyor. Prader, hayranı olduğu büyük ressamın eserlerini canlı kanlı fotoğraf çalışmalarına dönüştürüyor.

Gustav Klimt’in tablolarını böylesine birer sanat eserine dönüştürmeyi başaran Inge Prader’in fotoğraflarına baktıkça, bu muhteşem büyünün bizi de sardığını hissediyoruz.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...