Adli Tıp, Kedi Katilinin Peşinde

Share

İngiltere’nin hayvanlar için olan ilk adli tıp laboratuvarı, ülkede yüzlerce kediyi öldürdüğünden şüphelenilen seri katilin kimliğinin belirlenmesine yardım edecek.

The Times gazetesinin haberine göre, ArroGen Veterinerlik Adli Tıp Laboratuvarı, ‘Croydon kedi katili’ olarak anılan seri katilin bulunması için testler yapacak.

İngiltere’de, kendisinin işlediği kedi cinayetlerine ilk olarak başkent Londra’nın Croydon mahallesinde rastlandığı için bu takma isimle anılan seri katilin 2014’ten beri 250’yi aşkın kediyi öldürdüğüne inanılıyor.

Laboratuvar ise seri katilin kimliğini bulmak için DNA kullanacak, ayrıca saldırganın tam olarak kaç kediyi hedef aldığını da bulmaya çalışacak.

​Laboratuvarda çalışan patologlardan biri olan Dr. Alexander Stoll Times’a demecinde, “Hayvan istismarının aile içi şiddetin parçası olarak kullanılabileceği ve hayvanlara zarar veren kişilerin insanları istismar etmeye daha yatkın olduğu yönünde kanıtlar var” diyor.

Stoll, “Hayvan istismarının insanları istismar etmeye kayması davranışı üzerinde çalışmak istiyoruz” diye ekliyor.

Seri katil, kurbanlarını Londra’yı dışarıdan çevreleyen M25 çevreyolu civarında hedef alıyordu. Fakat daha sonra İngiltere’nin Birmingham ve Manchester kentinde de aynı izleri taşıyan kedi cinayetlerine rastlanmıştı.

Şüphelinin yaklaşık 1.70 boyunda 40 yaşında bir erkek olduğuna inanılıyor. Şüpheliyi gördüğünü söyleyenler ayrıca, suratında sivilce izleri olduğunu ve koyu renk giysiler giydiğini söylüyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...