Not düşülsün: ‘Ekim’ en mutlu aydır!

Share

‘Turuncu en mutlu renktir’ demiş Frank Sinatra. Muhtemelen bu sözü ‘ekim’ ayı için söylemiş. Çünkü ekim, en turuncu aydır. Doğal olarak, ‘Ekim en mutlu aydır’ sonucuna varabiliriz. Bilim insanı değiliz; ama bu hipotezin ileride bilimsel bir gerçek olacağına dair her iddiasına gireriz.

Ekim, adeta sonbaharın simgesidir. Burnumuzun soğuktan kızardığı, turuncu çillerimizin iyiden iyiye belirginleşmeye başladığı ve içinde fazlaca haylazlık barındıran bir ay… Aleyhinize gibi görünse de bu haylazlığı lehinize çevirebilirsiniz.

Güneş kayboldu, havalar soğudu, günler kısaldı diye içinize yerleşen o gri bulutları ‘ekim turuncusu’ ile dağıtabilirsiniz. Gri bulutları turuncuya çevirin. Turuncu yaprakları avucunuzda hissedin. Kendinize güzel bir bal kabağı tatlısı pişirin ve afiyetle yiyin. Üşüyen vücudunuza bal kabağı tatlısı ile enerji katın.

Polyanna olmayabiliriz, hatta üşüyen havalardan bir hayli şikayetçi de olabiliriz; fakat kahverengi-turuncu-sarı kombinasyonunda ortalığı süsleyen yaprakları görmezden gelmemiz mümkün değil. Sonbaharın eşsiz manzarasını sindirerek içinize çekin. Manzaraya bir de Doris Day’in Autumn Leaves şarkısı eşlik ederse inanın müthiş bir filmin en unutulmaz sahnesinde yer aldığınızı hissedeceksiniz.

Ve 31 Ekim geldiğinde bu güzel aya yakışır bir kapanış yapın. ‘Şeker mi, şaka mı?’ sorusunu sorarak zor zamanlar için kenara bir sürü şeker/çikolata ayırın. Ne zaman o şekerlerden yerseniz yüzünüze ekimin gerçekten de mutlu bir ay olduğunu anlatan bir gülümseme yerleşecek.

Kısacası ekim ayı, görevini başarıyla tamamlamış olacak.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...