Aşk acısı yaşayanların bilmesi gerekenler

Share

1- Birini unutmanız gereken belirli bir zaman limiti yoktur. ‘Onunla çıktığın sürenin yarısını geride bırakınca onu unutmalısın’ diyen taş kalpli arkadaşınızı dinlemeyin. İnsanlar aşk acısının ne zaman geçeceğini bilirse hisleriyle daha kolay başa çıkabiliyor. Hislerinizi bastırmaya çalışmanız ters tepebilir. Kalbiniz kendi kendini onaracaktır. Ona ihtiyaç duyduğu süreyi tanıyın.

2- Kendi kendinize onu unuttuğunuzu söylemeniz aslında hala onu düşündüğünüz anlamına geliyor. ‘HİÇ UMRUMDA DEĞİL, YENİ SEVGİLİSİ MODEL Mİ? NEDEN OLMASIN? HARİKA! BU AKŞAM İÇKİ İÇMEYE ÇIKIYORUZ DEĞİL Mİ?’

3- Bazen hem gerçek hayatınızda hem de sosyal medyada sahip olduğunuz tüm bağları kopartmalısınız. Gereğinden fazla değer veriyormuşsunuz gibi görünebilirsiniz ama yalnız hissettiğiniz zamanlarda Facebook sayfasına bakmanızdan iyidir!

4- Sizin hatanız değil. Onun için yeterince iyi olmadığınızı düşünmekten vazgeçin. Böyle bir şey yok.

5- Bazen karşınızdakinin de hatası değildir. Bazen acınızdan uzaklaşıp objektif bakmanız gerekebilir. İlişkinin kendi kendini tükettiğini kabullenmelisiniz. Her şey siyah ve beyaz olmak zorunda değil.

6- Ara sıra da olsa hesaplarına göz atmak canınızı sıkabilir. Instagram’da bebekle fotoğrafı var. Ne tatlı. İçkiniz var mı?

7- Sarhoşken hiçbir şekilde onuna iletişime geçmeye çalışmayın. Numarasını ezberlediyseniz sarhoş olduğunuzda telefonunuzu arkadaşınıza vermenizi öneririz. Ertesi gün pişman olacağınız bir konuşma yapmadan önce iyi düşünün. Bazen zor yoldan öğrenmeniz gerekebilir!

8- Değerinizi karşınızdaki insan belirlemez. Kim olduğu hiç önemli değil!

9- Sizin düşündüğünüz gibi harika ve unutulmaz biri değil. The Notebook’taki Ryan Gosling gibi değil. Daha çok Half Nelson’daki haline benziyor diyebiliriz.

10- Arkadaş kalmamanız gayet normal. Eski sevgilinizle hiç sıkıntı yaşamadan arkadaş kalabilmeniz için Dalai Lama olmanız lazım. Ya da onu gerçekten sevmemişsiniz. Onu gördüğünüzde konuşmak istememeniz sizi toy biri yapmaz.

11- İlişkiniz doğru olmadığı için yürümedi. Size uygun olan bir partner bulmalısınız. Öfkenizi yeni kız arkadaşına yansıtmayın. Onu hiç tanımıyorsunuz. Ayrıca kötü karma ile uğraşmak istemezsiniz! Bazen saçının güzel görünmediğini ve aslında hiç komik olmadığını düşünmek istemeniz gayet normal. Ama hakkında hiçbir fikre sahip olmadığınız yeni kızı suçlamamalısınız. Arkadaşlarınızla birlikte yeni sevgilisini saplantı haline getirmeniz hiç size göre bir davranış değil.

12- Onunla birlikte olduğunuz sürenin çoğunda mutsuz, endişeli ve gergin mi hissediyordunuz? Öyleyse bu ilişkinin bitmesi sizin için de iyi olmuş. Sağlıksız bir ilişkiden kurtulduğunuz için kutlama yapmalısınız.

13- Eski defterleri kapatmak bir efsaneden ibaret. Televizyonda izlediğiniz filmlerdeki gibi içinizde sakladıklarınızı söyleyebileceğiniz muhteşem ana sahip olmayabilirsiniz. Hollywood’un sizi etkisi altına almasına izin vermeyin. Hesaplaşmayı kendinizle yapıp ilişkiyi kafanızda bitirin. Sonsuza kadar!

14- İlk aşkınızın üstesinden gelmek sizi daha olgun biri yapacaktır. Artık bir sonraki ilişkide ne isteyip ne istemediğinizi biliyorsunuz.

15- Ayrılık acısının sizi negatif değil pozitif yönde etkilemesine izin vermelisiniz. Evinizi temizleyin, spor yapın…

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...