Yves Saint Laurent Müzesi Açıldı

Share

Yves Saint Laurent Müzesi Paris’te açıldı. Markanın en ünlü parçalarını ve ünlü tasarımcının atölyesini içeren müze, YSL’in diğer kurucusu Pierre Bergé’nin ölümünden 3 hafta sonra gerçekleşti. 86 yaşında vefat eden Pierre Bergé, son dönemlerinde zamanını Saint Lauren arşivlerini bulmaya adamıştı.

Müzedeki ilk bölüm Yves Saint Laurent’in ‘Le Smoking’ gibi maskülen tasarımlarına adandı. Bölümün diğer alanında farklı sezonlara ait koleksiyonların üretim süreci gösterilirken bu bölümde gösterilen koleksiyonlar her sene değişecek.

Yves Saint Laurent Müzesinin bir diğer kısmında ünlü tasarımcının portreleri ve egzotik ilham kaynakları sergilenecek.

Şu an sadece ön gösterimi olan müze, 3 Ekim’de halka açılacak. Açılış sergisi 9 Eylül 2018’e kadar devam edecek. Paris’teki açılışa gidemezseniz üzülmeyin çünkü Saint Laurent Müzesi 19 Ekim’de de Marakeş’te açılacak.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...