Android Wear Son Mu Buluyor?

Share

Kısa bir süre önce Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerini duyuran Google cephesinde ilginç ancak gözden kaçan bir gelişme yaşanıyor. Google, giyilebilir cihazlar için geliştirdiği Android Wear işletim sistemini sonlandırıyor.

Android Wear bitti mi?

Google, Pixel 2 ve Pixel 2 XL gibi beklenen modellerin tanıtımı sonrasında web ortamındaki Google Store alanında da güncellemeye gitti. Bu noktada dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Google’ın Android Wear işletim sistemi ve bu işletim sistemine sahip cihazların yer aldığı sekme, siteden kaldırıldı.

Giyilebilir akıllı cihazlar pazarında, WatchOS, Tizen ve Android Wear işletim sistemli cihazlar yer alıyor. WatchOS, Apple’ın gücünü arkasına alıp marka ve ürün bütünlüğü ile yüksek satış rakamlarına ulaştı. Google’ın ise bu yarışta bir miktar geride kaldığı ortada.

Android Wear işletim sistemi ise uyumluluk ve yazılımsal eksiklerini Wear 2.0 sürümü ile ortadan kaldırmaya çalışmış ancak bunu tam anlamıyla başaramamıştı. Görünen o ki, Google’da bu işletim sistemine sahip cihazlardan umudunu kesmiş durumda.

Google Store web sitesi, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinin tanıtımı sonrasında yenilendi ve yukarıda gördüğünüz üzere Android Wear alanı siteden kaldırıldı. Bu hamle sonrasında Google’ın Wear işletim sistemini sonlandıracağı söylentileri de konuşulmaya başlandı. Çok sayıda marka ile çalışan Google’ın global pazarda Wear işletim sistemini yeterince yaygınlaştırmamış olması da markanın bu işletim sistemi ve cihazlarının önündeki handikap olarak nitelendiriliyor.

Akıllı saat ve giyilebilir cihazlar pazarı henüz beklenen seviyeye ulaşmadı ancak yazılım tabanlı gelişmelerin olduğu ortada. Google’ın ise Wear işletim sistemi konusundaki son kararı büyük merak konusu.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...